Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Reshad Strik: Avustralya’dan Anadolu’ya Bir Yıldızın Yolculuğu

Avustralya’nın serin sularında sörf yaparken, beyazperdenin sıcak ışıklarına doğru yol alan Reshad Strik, sanat ve oyunculuk dünyasında kendine özgü bir iz bırakmıştır. 22 Haziran 1981’de Canberra’da dünyaya gelen Strik, Boşnak kökenli bir ailede büyümüş ve gençlik yıllarında sporun çeşitli dallarıyla ilgilenmiştir.

Oyunculuğa ilk adımını ulusal bir reklam filmiyle atan Strik, ardından Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi’nde eğitim alarak sanat yolculuğuna devam etmiştir. Avustralya’da başladığı televizyon kariyerine “Blue Heelers” ve “Headland” gibi yapımlarla adım atan Strik, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrine giderek “Tepenin Gözleri 2” filminde bir Amerikalı askeri canlandırmıştır.

Hollywood’un kapılarını aralayan bu deneyim, ona uluslararası bir perspektif kazandırmış ve kariyerini çeşitlendirmiştir. Sanatını farklı kültürlerle buluşturma arzusuyla dolu olan Strik, 2010 yılında Saraybosna’da evlilik yapmış ve Bosna Hersek’te sinema sektöründe çalışmalarını sürdürmüştür.

Türkiye’ye olan yolculuğu ise 2013 yılında başlamış ve burada “Filinta” ve “Diriliş Ertuğrul” gibi önemli dizilerde rol alarak Türk izleyicisiyle buluşmuştur. Türkiye’de “Ailenin Yeni Üyesi” isimli kültür programıyla tanınan Strik, bu program sayesinde dünyayı dolaşmış ve birçok farklı kültürü tanıma fırsatı bulmuştur. Hem oyunculuk hem de sunuculuk yetenekleriyle dikkat çeken Strik, sanatını ve kişisel hikayesini geniş bir kitleyle paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section