Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gamze Özçelik: Sanattan Hayırseverliğe Bir Yolculuk

Zeynep Gamze Özçelik, 26 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Selanik göçmeni bir anne ve Bayburtlu bir babanın kızı olarak, kültürel bir zenginlik içinde büyüdü. Maltepe Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitimini sürdürdü.

Genç yaşta güzellik yarışmalarına katılarak adını duyurdu; 1999’da Elite Model Look İpek güzeli, 2000’de ise Miss Turkey ikinci güzeli seçildi. Oyunculuk kariyerine adım atan Özçelik, çeşitli televizyon dizilerinde rol aldı.

2003-2004 yıllarında Popstar Türkiye yarışmasında sunuculuk yaparak ekran yüzü oldu. Ardından Türkstar, Buzda Dans gibi yarışma programlarının sunuculuğunu üstlendi. 2004 yılında “Hırsız Var!” adlı filmde başrol oynayarak sinema sektörüne de adım attı.

En çok bilinen rolü ise 2006 yılında başlayan ve uzun yıllar devam eden “Arka Sokaklar” dizisindeki Komiser Zeynep karakteriydi. Bu diziyle hafızalara kazınan Özçelik, oyunculuk performansıyla geniş bir hayran kitlesi edindi. Ancak 2018 yılında oyunculuğu bırakarak hayatının yeni bir sayfasını açtı.

Maneviyata yönelen Gamze Özçelik, “Umuda Koşanlar” adlı yardım derneğini kurarak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdi. Yardıma muhtaç insanlara umut olmayı amaçlayan bu dernek, Özçelik’in hayırsever yönünü gözler önüne serdi. Özel hayatında ise Uğur Pektaş ile olan evliliği 2011 yılında sona erdi ve bu evlilikten bir oğlu dünyaya geldi.

2024 yılında ise Avustralya doğumlu oyuncu Reshad Strik ile evlendi. Reshad Strik, “Filinta” ve “Diriliş Ertuğrul” gibi Türk yapımlarında rol alarak tanındı ve TRT Belgesel’de “Ailenin Yeni Üyesi” programıyla sevildi. Gamze Özçelik, sanat dünyasındaki başarılı kariyerinin ardından hayırseverlik alanında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Onun hikayesi, başarı ve iyilik dolu bir yaşamın mümkün olduğunu gösteren ilham verici bir örnek teşkil ediyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section