Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Devlet Bahçeli Kimdir?

Devlet Bahçeli, Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden biri olarak bilinir. 1 Ocak 1948’de Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türkmen kökenli bir ailenin ferdi olan Bahçeli, Türkiye’nin siyasi hayatında önemli roller üstlenmiştir.

🔴 Eğitim Hayatı ve Akademik Kariyeri

Devlet Bahçeli, ilk ve orta öğrenimini sırasıyla Osmaniye ve İstanbul’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimine Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi) başlamış ve burada ekonomi alanında lisans derecesini almıştır. Akademik kariyerine aynı üniversitede devam eden Bahçeli, iktisat alanında doktora yapmış ve öğretim üyeliği görevinde bulunmuştur.

🔴 Siyasi Kariyeri

Bahçeli, siyasi hayatına Ülkü Ocakları’nın kurucuları arasında yer alarak ve Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği yaparak başlamıştır. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) katılmış ve daha sonra bu partinin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adını almasıyla birlikte partinin genel sekreterliğine yükselmiştir.

Alparslan Türkeş’in vefatının ardından MHP Genel Başkanlığı’na seçilen Bahçeli, bu görevini günümüze dek sürdürmektedir. 1999-2002 yılları arasında Bülent Ecevit başkanlığındaki ANASOL-M koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Siyasi Görüşleri ve Katkıları Devlet Bahçeli, milliyetçi ve muhafazakar bir siyasi çizgiyi temsil etmektedir.

Türkiye’nin iç ve dış politikasında etkin bir rol oynamış, özellikle milliyetçi hareketin modern Türkiye’deki yeri ve önemi üzerine çalışmalar yapmıştır. Özel Yaşamı Devlet Bahçeli’nin özel yaşamı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Ancak, kamuoyuna yansıyan bilgilere göre sade bir yaşam tarzını tercih ettiği ve Ankara’da yaşadığı bilinmektedir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section