Comments

Bilgigetir.com içinde arama yapın...

Ziya Selçuk: Eğitimden Siyasete Bir Yaşam Yolculuğu

Ziya Selçuk, Türkiye’nin eğitim alanındaki en etkili isimlerinden biri olarak bilinir. 1961 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde dünyaya gelen Selçuk, eğitimci kimliği ile tanınmadan önce Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmuş ve akademik kariyerine adım atmıştır.

Gelişim psikolojisi üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını bitirmiştir. Akademik unvanlarını pekiştiren Selçuk, Gazi Üniversitesi’nde profesörlük unvanını alarak eğitim alanındaki bilgi birikimini genişletmiştir.

Eğitim alanındaki çalışmalarıyla tanınan Selçuk, TED Üniversitesi ve Maya Eğitim Kurumları gibi önemli eğitim kurumlarının kuruluşunda yer almış ve Türkiye’nin eğitim politikaları üzerinde önemli etkilerde bulunmuştur. Eğitimci kimliğinin yanı sıra, 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak atanan Selçuk, bu görevi 2021 yılına kadar sürdürmüştür.

Bakanlık döneminde, eğitim reformları ve yenilikçi politikaları ile dikkat çeken Selçuk, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinde “bilim ve eğitim” başlığında ülkesini temsil etmiştir. Ziya Selçuk’un eğitim ve siyasetteki yolculuğu, Türkiye’nin geleceğine yön veren önemli adımlardan biri olarak kabul edilir. Onun vizyonu ve çalışmaları, Türkiye’nin eğitim standartlarını yükseltme ve genç nesillere daha iyi bir gelecek sunma konusundaki çabalarını yansıtmaktadır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section