Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Sebahattin Devecioğlu Kimdir?


Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, 19 Mayıs 1968 tarihinde Elazığ'da doğdu ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini bu şehirde tamamladı. Futbol kariyerine Elazığ Merkez Endüstri Meslek Lisesi Futbol Takımı ve "Elazığ Sürsürü Spor Genç Takımı"nda başlayan Devecioğlu, 1986 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'ne girdi ve 1990 yılında Futbol İhtisas Dalı'ndan mezun oldu.

Aynı yıl B Lisans Futbol Antrenörlüğü Belgesi aldı ve 1991 yılında Öğretmen Yeterlilik Sınavını kazanarak Muş Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başladı. Mecburi hizmetini tamamlayarak 1993 yılında Elazığ İmam Hatip Lisesi'ne tayin oldu.

1994 yılında Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı Programı'nda yüksek lisans eğitimine başladı ve 1995 yılında aynı üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1996 yılında Prof. Dr. Eyüp İspir danışmanlığında, "Fırat Havzasındaki Spor Teşkilatlarının Sporun Yaygınlaştırılmasına Katkıları" konulu uzmanlık tezi ile mezun oldu.

Ardından 1997 yılında Yedek Subay olarak askere alındı ve 1998 yılında terhis oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi'nde doktora programına kabul edildi ve aynı üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Spor Yöneticiliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2002 yılında Prof. Dr. Güner Ekenci danışmanlığında "Spor Yönetiminde Özerkliğin Ekonomik Boyutu (TFF Örneği)" isimli doktora tezi ile mezun oldu ve Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na öğretim üyesi olarak atandı.

2002-2008 yılları arasında Fırat Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Müdür Yardımcılığı ve Spor Yöneticiliği Bölümü'nde Kurucu Başkanlık görevlerinde bulundu. 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Dowling College'de "Misafir Öğretim Üyesi" olarak görev aldı ve Polonya ile Romanya üniversitelerinde ERASMUS programlarına katıldı.

2012 yılında ICSS ve Paris Pantheon-Sorbonne Üniversitesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Sporda Güvenlik" toplantısına katıldı ve 2014 yılında doçent unvanını aldı. Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü'nde öğretim üyeliğine devam ederken, 2014-2015 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde Maryland Üniversitesi'nde "Spor Ekonomisi" alanında doktora sonrası programına katıldı. 2017 yılında İspanya'da "Sporda Değerler Eğitimi" adlı Erasmus Plus Projesine katıldı ve 2019 yılında profesör unvanını aldı. Fırat Üniversitesi'nde Senato Üyeliği, Kalite Kurulu, Teşvik Kurulu ve Etik Kurullarında görev aldı.

Devecioğlu çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklere katıldı ve 2008-2009 sezonunda Elazığspor Kulübü'nde yöneticilik ve çeşitli dönemlerde Divan Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, Fırat Üniversitesi'nde Gençlik ve Spor Kulübü'nde yöneticilik ve futbol şube sorumluluğu yaptı. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer aldı ve çeşitli dergilerde köşe yazarlığı yaptı. Halen Fırat Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmakta ve lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında dersler vermektedir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section