Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Alişan Kimdir? Alişan'ın Biyografisi ve Hayatı


Sahne adı Alişan, gerçek adı Serkan Burak Tektaş olan ses sanatçısı, TV program sunucusu ve oyuncu olan sanatçı 19 Haziran 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Bingöllü olup, Zaza kökenlidir.

🔴 Eğitim Hayatı

Alişan üniversite hayatına başlamadan önceki eğitim hayatında Kuvay-ı Milliye ilkokulunu, Özel Şişli Koleji ortaokulunu, Özel Evrim Lisesini tamamladı. Eğitim yıllarında okumayı çok istediği Latin Dansları Okulu ve Pilot Okulu sınavlarında başarılı olamadı. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazandı ancak, müzik çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle 3. sınıfta bu okulu bırakmak zorunda kaldı.

🔴 Sanat Kariyeri

Alişan'ın henüz iki yaşında iken İbrahim Tatlıses'in "Sabuha" ve İzzet Altınmeşe'nin "Maden Dağı" türkülerini ezbere olarak söylediği bilinmektedir. Lise eğitimini tamamlayana dek okullarında düzenlenen programlarda sürekli olarak türkü söylemiştir. Lise 1. sınıfta iken babasının maddi destek sağlamasıyla ilk kaset çalışmasını yapmıştır. Sanatçı bunu bir albüm olarak kabul etmediği için 1991 yılında çıkardığı 'Derdo - Elazığ'ın Güzelleri' albümünü ilk olarak kabul etmektedir.

İkinci albümü "Delimisin Ne" 1994 yılında piyasaya sürüldü. Ardından, Aşık Oldum'u 18 Nisan 1996'da Kral Müzik etiketiyle yayınladı. Alişan, dedesi ve dayısının yakın dostu olan Prestij Müzik'in ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedildi ve daha sonra firmanın diğer ortağı Mahsun Kırmızıgül'ün de desteğiyle üçüncü albümü "Sana Bir Şey Olmasın"ı 25 Ekim 1997'de çıkardı.

"Kralı Gelse" adlı parça albümün çıkış parçası olarak büyük yankı uyandırdı. 1998'de Aynalı Tahir dizisiyle televizyon dünyasına adım attı. Üçüncü albümü "Var Ya" 13 Şubat 1999'da Prestij Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü ve müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştırdı. Sahne adını resmiyette "Alişan" olarak değiştirdi ve 2000'de Kurt Kapanı dizisiyle dikkatleri üzerine çekti.

"Alişan" albümü 25 Mayıs 2001'de yayımlandı ve aynı dönemde "Aşkına Eşkıya" dizisini Malatya'da çekti. 18 Kasım 2002'de "Söz Mü?", 21 Haziran 2003'te "Keje" ve 30 Mart 2004'te "Kalbim Ellerinde" albümleri takip etti. Bu dönemde "Papatya İle Karabiber" adlı filmde "Karabiber" ve "Cennet Mahallesi" dizisinde "Ferhat" karakterini canlandırdı.

22 Mart 2005'te "Olay Bitmiştir" albümünü çıkardı. 2003-2004'te "Alişan'lı Gece" ve 2006'da manken Asuman Krause ile "Mavi Ay" adında televizyon programlarını sundu. 2002'den beri ilişkide olduğu Mehmet Ali Erbil'in kızı Sezin Erbil'le 7 Ocak 2007'de nişanlandı. Ancak, bir süre sonra ilişkileri sona erdi ve Alişan bir süre Macaristan'a gitti. Dönüşünde, Eylül ayında ilahi sanatçısı Sami Özer ile "Senfonik Çağdaş İlahiler" adlı albümü çıkardı.

25 Haziran 2008'de "Sevgilerimle" albümünü yayınladı ve "Gonca Karanfil" dizisinde "Karanfil Kemal" rolünü üstlendi. Ayrıca "Mert İle Gert" adlı dizide bir bölüm konuk oyuncu olarak yer aldı. 2008-2009 döneminde "İlle de Roman Olsun" ve 2009-2010 döneminde "Her Şey Dahil" adlı iki programı Çağla Şıkel ile sundu. 24 Şubat 2010'da askere gitti ve hizmetini Manisa ve Ankara'da tamamladı. Askerlik süresince pek çok konser verdi.

7 Haziran 2011'de 10. albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde asker arkadaşı, besteci ve söz yazarı Ceyhun Çelikten'in büyük katkısı oldu. Aynı yılın Kasım ayında "Melekler İmza Topluyor" adlı single albümünü yayınladı ve bu albümde Demet Akalın ile düet yaptı. Aynı yıl içinde Çağla Şıkel ile "Tabu" adında bir yarışma programını sundu. 2012 yılında Ayşe Özyılmazel ile "Ayşe&Alişan" adlı sabah programını sundu ve "İbret-i Ailem" adlı dizide bir bölüm konuk oyuncu olarak yer aldı. Ayşe Özyılmazel'in ayrılmasının ardından Sevcan Orhan ile programına devam etti ve 2013'ün başlarında program sona erdi.

9 Nisan 2013'te, 2 yıllık bir aranın ardından "Seni Biraz Fazla Sevdim" adlı albümü çıkardı. 2013 sonbaharında eski bir dönemde küs kaldığı, ancak sonra barıştığı Çağla Şıkel ile "Her Şey Dahil" adlı sabah programını sunmaya başladı. 2014 yılından itibaren sanatçı Emrah ile albüm çalışmaları yaptı ve 20 Kasım 2014'te "İhtiyacı Var" adlı albümü çıkardı. 2 yıl aradan sonra 2016'da "Ölümsüz Aşklar" adında bir single yayınladı ve klibinde Çağla Şıkel'e eşlik etti. 2016'dan beri Çağla Şıkel ile "Herşey Dahil" programını 360TV'de sundu. 2020'den itibaren Star TV'de "Demet ve Alişan'la Sabah Sabah" programını Demet Akalın ile birlikte sundu ve bu program 28 Mayıs 2021'de sona erdi. Sanatçı, yazının kaleme alındığı 16 Nisan 2024 tarihi itibariyle TRT'de yayınlanan "Alişan'la Hayata Gülümse" programını sunmaktadır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section