Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Siyah Sancak ve Kılıçların Kınından Çıkması Ne Anlama Gelir?

29 Ekim 2023 tarihinde cumhuriyetimizin 100. yıldönümü çok görkemli bir şekilde kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve komuta kademesi Vahdettin Köşkü önünden donanmayı selamladılar. O tören esnasında dikkate değer pek çok detay bulunuyordu. Dünyaya ciddi mesajlar veren bu detaylara birlikte göz atalım.

Siyah Sancak Açıldı

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve komuta kademesindeki komutanların oturdukları yerin hemen akasında açılan bayrak ve sancakların arasında siyah sancak da yer aldı. Siyah sancak, hem İslam akaidinde hem de Tük devlet geleneğinde çok önemli bir yere sahip. 1517 yılında Hicaz'dan Anadolu'ya getirilerek Topkapı Sarayı içinde muhafaza edilmeye başlandı. Siyah Sancak, Peygamber Efendimiz zamanında savaş öncesi açılan sancak demektir. Osmanlı zamanında ordu sefere çıkmadan önce Siyah Sancak Topkapı Sarayı'nda sergilenir ve sefer ilanı duyrulmuş olurdu.

Kılıçlar Kınından Çıktı

rk devlet töresine göre kılıç kınından çıkmışsa kanlanmadan yerine girmez. ''Gök girsin, kızıl çıksın'' deyimi tam da bu durumu ifade eder. Tören esnasında komutanların kılıç çıkarmalarının yanında eldivenlerini de çıkarmış olmaları devletin düşmana karşı ciddi bir mesajıdır. Bu mesaj, "zaman çok uzun değil" anlamı taşır.

Siyah Sancak Mesajı Ne KadaCiddi?

Devlet yetkililerinin Siyah Sancak ile dünyaya verdiği mesaj basit bir mesaj olarak algılanamaz. Devlet yetkilileri bu mesajın ne anlama geldiğini ve nerelere ulaşması gerektiğini bilerek verirler. Yaşanılan haksızlıklara ve zulümlere karşı Tükiye Cumhuriyeti, "Biz her şeye hazırız." mesajını kuvvetli bir şekilde gerekli yerlere vermiştir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section