Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Mauro Icardi Kimdir?

2023 - 2024 sezonunda Galatasaray'da forma giyen yıldız futbolcunun nereli olduğu, futbol yaşamı ve özel hayatı pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan biri. Bu yazımızda Türk futbolseverlerin gönlünde özel bir yer edinden Arjantinli yıldızın biyografisini ele aldık. İşte detaylar...

Mauro Icardi Kimdir?


Mauro Icardi, 19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin'in Rosaro kentinde dünyaya geldi. Mauro Icardi, İtalyan asıllı Arjantinli bir futbolcudur ve santrfor mevkisinde görev almaktadır. Futbol kariyerine Vecindario'nun altyapı takımlarında başlayan Icardi, La Liga kulübü Barcelona'nın gençlik sistemine ait La Masia'da futbol oynadıktan sonra, profesyonel kariyerine 2011'de Serie A kulübü Sampdoria'da adım attı.

Etkileyici performansı, Mauro Icardi'nin Inter Milan'a transferini tetikledi. Temmuz 2013'te Avrupa'nın en üretken forvetlerinden biri haline gelen Icardi, Inter Milan formasıyla geçirdiği 6 sezonda 2014-15 ve 2017-18 sezonlarında Serie A'da gol krallığına ulaştı. Bu süreçte, Inter kulübünün tüm zamanların en çok gol atan sekizinci oyuncusu unvanını elde etti. Ayrıca, henüz 22 yaşındayken 2015'te Inter'in kaptanlığına seçilen Icardi, 2019'da bir yıllığına Paris Saint-Germain'e kiralandı. Ancak, PSG bir sonraki sezon Icardi'yi Inter Milan'dan 50 milyon €'ya satın alarak kadrosuna kattı.

Icardi'nin Milli Takım Kariyeri

Mauro Icardi'nin millî takım kariyeri, kulüp kariyeri kadar parlak geçmedi. Ekim 2013'te Arjantin formasını ilk kez giyen Icardi, 2018 yılına kadar sadece 8 maça çıkabildi ve özellikle Arjantin'in 2018 FIFA Dünya Kupası kadrosuna çağrılmaması tartışmalara neden oldu. Icardi'nin Arjantin millî takımında sınırlı bir şans bulmasının arkasındaki nedenlerden biri, 2013-2022 yılları arasında evli kaldığı Wanda Nara'nın, 2013'te eski eşi Maxi López'den ayrılmasıyla ilgili tartışmalara ve olaylara bağlanmaktadır. Bu durum, Icardi'nin millî takım davetlerinin sınırlı olmasında etkili olmuştur.

Icardi'nin Futbol Kariyeri


Rosario'da 19 Şubat 1993 tarihinde doğan Mauro Icardi, ailesinin iş durumu nedeniyle Atlas Okyanusu'ndaki İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'na taşındı. Bu yeni ortamda futbola adım atan Icardi, alt yaş kategorilerinde elde ettiği etkileyici gol istatistikleriyle dikkat çekti ve 13-14 yaşlarında birçok kulübün ilgisini çekti. Sonrasında, futbol yolculuğuna FC Barcelona'nın altyapısı olan La Masia'da devam etti.

Barcelona'ya 14 yaşında katılan Icardi, genç yaş kategorilerinde Barcelona forması giydi. 17 yaşında ise kiralık olarak Sampdoria'ya transfer oldu. Cenova kulübünde geçirdiği altı aylık kiralık dönemde genç takımda mücadele etti. Bu sürecin ardından, 400 bin € karşılığında Sampdoria'nın kalıcı oyuncusu oldu. 2012-13 sezonundan itibaren Sampdoria'nın A takımında görev aldı ve 33 maçta attığı 11 golle dikkatleri üzerine çekti.

Mauro Icardi, 2013-14 sezonunun başında 10 milyon avro karşılığında Inter'e transfer oldu. Serie A'da 2014-2015 ve 2017-2018 sezonlarında gol krallığı yaşadı. Inter formasını 2013 ila 2019 yılları arasında giyen bu yetenekli futbolcu, 188 maçta mücadele ederek toplamda 111 gol kaydetti.

2020 yılında 50 milyon €'luk bonservis bedeliyle Paris Saint-Germain'e kalıcı olarak transfer olduktan sonra, Mauro Icardi ilk sezonunda 28 maçta 13 gol, ikinci sezonunda ise 30 maçta 5 gol kaydetti. Galatasaray'a kiralık olarak gönderilmeden önce, Icardi PSG formasıyla geçirdiği 3 sezonda tüm kulvarlarda toplam 92 maçta görev alarak 38 gol atmıştı.

Icardi'nin Türkiye Serüveni


7 Eylül 2022 tarihinde Galatasaray, profesyonel futbolcu ve kulübü ile geçici transfer görüşmelerine başladığını duyurdu. Ertesi gün yapılan açıklamaya göre, Icardi'nin 2022-2023 sezonunda kiralık olarak Galatasaray forması giyeceği resmi olarak açıklandı. Aynı gece, Arjantinli futbolcu eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk Havalimanı'na indi, burada binlerce sarı kırmızılı taraftar tarafından coşkuyla karşılandı.

16 Eylül 2022'de Konyaspor karşısında Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkan Mauro Icardi, ilk golünü ise hazırlık maçında İstanbulspor'a karşı attı. Sarı kırmızılı takımdaki ilk profesyonel golünü ise 23 Ekim 2022'deki Alanyaspor karşılaşmasında kaydetti. Bu maçta Dries Mertens'e yaptığı ayak dışı orta asistiyle de dikkat çeken Icardi, Başakşehir'i 7-0 mağlup ettikleri galibiyette bir gol ve iki asistle önemli bir rol oynadı. Dünya Kupası arasına ise iki gol ve üç asistle giriş yaptı, etkileyici performansını sergiledi.

Dünya Kupası arasından çıkıldığında sakatlanan Icardi, kaçırdığı üç maçın ardından 8 Ocak 2023 tarihinde deplasmandaki Fenerbahçe derbisinde yetmiş altıncı dakikada oyuna girerek bir gol attı ve bir asist yaptı. Hem performansı hem de gösterdiği hırsıyla kısa sürede Galatasaray taraftarının kalbini kazanan Icardi, ilk defa 21 Ocak'ta Nef Stadyumu'nda Antalyaspor'a karşı kaydettiği golün ardından, kendisine atfedilen videoların paylaşıldığı sosyal medyada dolaşan "Aşkın Olayım" şarkısıyla da adından söz ettirdi.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section