Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Murat Kekilli Hayatı ve Müzik Kariyeri

Murat Kekilli, 18 Nisan 1968 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiş, Türk şarkıcıdır. Hayatı boyunca müzikle iç içe geçen bir serüven yaşamıştır. Yıllar geçmesine rağmen her yaştan hayran kitlesine sahip olmaya devam etmektedir. Yardımsever kişiliği ve mütavazı yaşamıyla gönüllerdeki özel yerini korumaktadır.

Müzik Yaşamının Başlangıcı


İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan Adana'da tamamlamış olan Murat Kekilli, ailesinin maddi sıkıntıları nedeniyle yaz tatillerinde Adana ve Ceyhan'daki karpuz tarlalarında çalışarak ailesine destek olmuştur. Gençlik yıllarında, Adana'da bulunan Gençlik Sarayı'nın müdürü ile tanışması, onun müzik hayatını şekillendiren anılardan biridir. Bu dönemde müdürünün yanına sıkça gidip gelirken, orada piyano çalan bir arkadaşıyla tanışır ve müziğe olan ilgisi daha da derinleşir. İşte bu noktada müziğe olan tutkusunu piyano çalarak ifade etmeye başlar.

Profesyonel Müzik Yaşamı

1989 yılında askerlik görevini yerine getirmek üzere göreve giden Murat Kekilli, 1991 yılında askerlik dönüşü müzik yaşantısını daha da aktif hale getirir. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği onu daha büyük sahnelere taşır.

1992-1993 yıllarında Adana Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanmasına rağmen bir yıl kadar devam ettikten sonra ayrılan Kekilli, müzikal yolculuğuna bağımsız olarak devam eder. 1994 yılında İstanbul'a gelir ve bir grup kurar. Ardından 1996 yılında Yolcular grubu ile işbirliği yaparak "Eşek Gözlüm" albümünü çıkarır. Ancak albümün beklenen başarıyı yakalayamaması üzerine müzik firması ile yollarını ayırır.


1999 yılında Boğaziçi Müzik ile anlaşarak "Bu Akşam Ölürüm" albümünü çıkartan Kekilli, bu albümle büyük bir çıkış yapar. Ancak albümde yer alan şarkıların etkileyici sözleri, özellikle "intihar etkisi" yarattığı iddialarıyla gündeme gelir.

Kekilli, müzik kariyerine "Yedialtı", "Avara", "Bir Ahir Zaman" ve "Kalbimdeki Darp" gibi albümlerle devam eder. Uzun bir aradan sonra 2013 yılında "Gümüş Teller" adlı yeni bir albümle sevenlerinin karşısına çıkar.

Murat Kekilli'nin hayatı ve müzik kariyeri, genç yaşlardaki zorluklardan büyük başarılara giden bir yolculuğu yansıtmaktadır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section