Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Haldizen (Demirkapı) Yaylası / Trabzon

Trabzon denilince aklımıza doğa harikası yaylalar ve göllerin gelmesi tesadüf değildir. Trabzon'da görülmesi gereken o kadar çok yayla ve göl var ki bunlardan bazıları çok bilinir turistik yerler, bazıları ise adeta gizli kalmayı başarabilmiş cennetten bir köşe olma özelliği gösteriyor.


İşte bu yazımızda sizlere tanıtmayı amaçladığımız Haldizen Yaylası tam olarak cennet köşelerinden birisi. Pandemi döneminde insanların kaçış noktalarından biri olan bu yayla son bir kaç yılda yapılan yatırımlarla Trabzon'un gözde turizim mekanlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. 

Haldizen (Demirkapı) Yaylası Nerededir?

Demirkapı Yaylası, Trabzon'un en bilinen turistik yeri olan Uzungöl’ü besleyen nehirlerin doğduğu yer olarak bilinir. 3 bin 376 metrelik yüksekliğiyle Demirkapı ve 3 bin 193 metre yüksekliğindeki Karakaya Dağları’nın karın eksik olmadığı doruklarında yedi adet buzul gölü ybulunuyor. Bu göllerden çıkan sular önce Haldizen Deresi'ni oluşturuyor ve daha sonra doğa harikası olan Uzungöl’ü besliyor. 


Haldizen Yaylası’na Uzungöl’ün bulunduğu Şerah Köyü’nden vadi içinde ilerleyen 16 kilometrelik orman yoluyla ulaşılabiliyor. Karın eksik olmadığı bembeyaz karlı tepelerden aşağı inince kar tabakası yerini uçsuz bucaksız çimenliklere bırakıyor. Çimenlerin hemen altında ise sık orman alanı içindeki Hardizen Yaylası yer alıyor. Bölgeye has kokulu dağ çiçeklerinin süslediği asırlık ahşap evlerin bulunduğu bu yayla üç mahalleden oluşuyor. Bacaları usul usul tüten evlerin arkası, çığa önlem olarak tahta çitlerle örülmüştür. 

Haldizen (Demirkapı) Yaylası Konaklama Özellikleri


2020 yılının haziran ayında hizmete alınan Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgesine sahip olan 3 yıldızlı otellerde 24 suite bulunmakta ve bu suit odalarda 5 kişilik bir aile hijyenik ortamda tüm ihtiyaçları karşılanacak şekilde konaklayabilmektedir. Yayladaki 50 kişilik restaurant ise hem dünya hem de bölge lezzetlerini misafirlere sunmaktadır. 

Kış sporları ve yayla turizmi için oldukça elverişli doğal yapıya sahip olan bölgede günübirlik ziyaretçiler de hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadan keyifli bir tatil günü geçirebilirler. Ayrıca yaz aylarında bölgede serbest bir şekilde çadır kurarak kamp keyfi yaşamanız da mümkündür.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section