Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Saç Serumu Nedir? Saç Bakımında Faydalı mıdır?


Saç serumu nedir, ne için kullanılır?

Saçların daha parlak ve canlı görünebilmesi için hem erkek hem de kadınlar tarafından sıkça kullanılan saç serumları silikon özelliğe sahiptir. Özel formüle sahip olan saç serumları saç lifi üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak elektriklenmeyi azaltır ve saçın nem kaybetmesini önleyerek saçın daha canlı görünmesini sağlar. Pürüzsüz silikon tabakası güneş ışığını yansıtarak saçlara parlak bir görünüm kazandırır. Saçlar esnek yapı özelliği kazandığı için düzleştirici gibi ısı hasarı olabilecek uygulamaların kullanım süresi de yarı yarıya azalmış olur.

Saç serumu seçimini saç tipinize göre yapmanız çok önemlidir. Uygun olarak seçilen bir saç serumunun sağlayacağı yararlar şu şekilde özetlenebilir:
  • Saçları yumuşatır, parlaklık ve canlılık kazandırır.
  • Saçlarda oluşan dolaşıklığı açmayı kolaylaştırır.
  • Yıpranmış saçların onarılmasına yardımcı olur.
  • Saç teli üzerinde oluşan tabaka kirliliğin olumsuz etkilerini azaltır.
  • Kuaför sonrası oluşan saç kırıklarını gizler.

Saç serumu nasıl uygulanmalı?

Saç serumları genel olarak şampuan ve saç bakım kreminin uygulanmasından sonra ıslak saça veya havluyla kurutulmuş saça uygulanır. Piyasada kuru saçlara uygulanabilen saç serumları da bulunmaktadır. Avuç içine bir kaç damla serum alınır, eller birbirine sürtülerek avuç içi serum ile ovulur. Saçların köklerinden başlayarak uca doğru düzleştirme yapılır. Daha kalın ve uzun saçlar için serum miktarı yeteri düzeyde kullanılmalıdır. Serumun saçlara homojen dağılımını sağlamak için bir tarak kullanılabilir.

Saç serumlarının kimyasal yapısı

Saç serumları mutlaka eczaneden alınmalıdır. Kimyasal bileşimi uluslararası sağlık normlarına uymayan ürünler sağlıksız olarak kabul edilir ve saç sağlığında geri dönülemez olumsuz etkileri olabilir. Serumun yapısında glycerin, propylene glycol, panthenol, hydrolyzed keratin, collagen arginin, niacinamide, hydrolyzed soy protein, polyquaternium-11, alfa tocopheryl acetate, phenoxyethanol, panax ginseng root extract, acetyl tyrosine, arctium majus root extract, PEG-12 dimethicone, calcium pantothenate, caprylyl glycol, zinc gluconate, ornithine HCl, citrulline, glucosamine HCl, biotin gibi saç diplerinin beslenmesi ve saç sağlığı için etkisi kanıtlanmış çok önemli bileşenler yer alır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section