Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

30 yıllık embriyolardan ikizler dünyaya geldi

ABD'nin Oregon eyaletinde tıp tarihinde bir ilk yaşandı. Günümüzden 30 yıl önce 22 Nisan 1992 tarihinde dondurulmuş embriyolar 9 ay önce bir kadına başarıyla nakledilmişti. Taşıyıcı anne rahminde gelişimlerini tamamlayan embriyolar 31 Ekim 2022'de sağlıklı ikiz bebekler olarak dünyaya geldiler. Taşıyıcı anne ve eşi tarafından Lydia ve Timothy ismi verilen bebekler, daha önce bu kadar süre bekleyen bir embriyodan çocuk doğmamış olması nedeniyle tıp tarihine geçmiş oldular.


ABD'denin Oregon eyaletinde ilk olarak yaşanan bu ilginç olay, tıp çevrelerinde heyecanla karşılandı. Independent UK'de yayımlanan habere göre; Oregon eyaletinde yaşayan Rachel ve Philip isimli bir çift, embriyo nakli yöntemiyle ikiz bebek sahibi oldular. 


Dört çocuğu olan çift buna rağmen çocuk sahibi olabilmek için Ulusal Embriyo Bağış Merkezi'ne (NEDC) başvurda bulundu. 22 Nisan 1992 yılında dondurulmuş olan embriyolar 1992 yılında 34 yaşında olan bir kadın ve 50'li yaşlardaki kocası tarafından merkeze bağışlanmıştı. Embriyolar dondurulduğunda taşıyıcı anne Rachel henüz 3 yaşında, eşi Philip ise 5 yaşındaydı.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section