Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Ozon tedavisinin tıptaki kullanım alanları

Pek çok sağlık problemini gidermek amacıyla kullanılan ozon tedavisinin adını son günlerde sık bir şekilde duymaya başladık. Özellikle ortopedi ve cilt rahatsızlıklarında kullanılan ozon gazının metabolizmayı güçlendirerek virüs ve bakterilerin öldürülmesinde etkili olduğu açıklandı.

Havaların soğumaya başlaması ve mevsim geçişiyle görülmeye başlayan bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklara yakalanmamak için doğal yöntemlerden ilaçlara kadar birçok metot uygulamaya konuluyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, virüs ve bakterilerle kolay savaşmak için kandaki oksijen miktarının normalden daha fazla olması gerekiyor. İşte ozon tedavisi de tam burada devreye giriyor. Soluduğumuz oksijen molekülünde iki oksijen atomu bulunurken, ozon gazı molekülünde ise üç adet oksijen atomu bulunuyor. 

Ozon gazı tedavisi nedir?


Vücudumuzdaki hücrelerimizin sağlıklı olabilmeleri için kandaki oksijen miktarının fazla olması son derece önemlidir. Oksijen bakımından zengin olan ozon gazının vücuda en yararlı olacak şekilde verilmesini amaçlayan tedavi yöntemi ozon tedavisi olarak tanımlanıyor. Bu tedavinin esas amacında vücudu dolaşan kanın oksijence zenginleştirilmesi bulunuyor. 

Ozon tedavisi uygulanırken direkt olarak kana verilmesi yöntemi kullanılmıyor. Bunun yerine kas dokusuna enjeksiyonu ya da açık yaraların üzerine uygulanması gibi farklı yöntemler kullanılıyor. 

Ozon gazı tedavisi nelere iyi geliyor?

Aslında bu sorunun cevabı neredeyse her şeye desek yanlış söylemiş olmayız. Çünkü hücrelerimizin sağlıklı olabilmesi için oksijence zengin kan akışına ihtiyaçları var. Hastalıklı ya da yıpranmış bölgelerdeki dolaşımın normale dönebilmesi için dolaylı ya da doğrudan etkili olan ozon gazı, özellikle ciltteki akne, leke, sivilce, yanık ve yaraların iyileştirilmesinde sıkça kullanılıyor. Romatizma, eklem, kas, bel ve boyun fıtığı ağrılarının hafifletilmesi için de ozon tedavisi uygulanabilmektedir.


Ozon gazının sık kullanıldığı sağlık alanı ise bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilerek vücudun virüs ve bakterilerle olan savaşına destek olunmasıdır. Günlük yaşantımızda tükettiğimiz gıdalar, içtiğimiz sular, soluduğumuz kirli hava pek çok zararlı oksidan barındırıyor. Vücuda alınan bu zararlı maddelerle beraber yaşadığımız stres te vücudun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Ozon gazı tedavisi ise kan dolaşımının istenilen özelliklerde olmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yıpranan dokuların onarılmasına yardımcı oluyor.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section