Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Instagram'da Takipçi Sayısı Nasıl Artırılır?

Instagram takipçileri kazanmak, yayınlanan içeriklere beğeni almak özellikle bu işe yeni başlayanlar için zor ve sıkıcı bir iştir. Bu işi için yapmak için daha fazla Instagram takipçisi kazanmanın yöntemlerini anladığınızda ve uygulamaya geçirdiğinizde, binlerce takipçi kazanmanın aslında kolay olabileceğini anlarsınız. Intagram takipçi sayınızı ve paylaşımlarınıza yapılan beğenileri artırmanın yollarını öğrenmek istiyorsanız okumaya devam etmenizi öneririz.

İçerikleriniz Özgün ve İlgi Çekici Olsun

Instagramda organik takipçi sayısını arttırmanın birinci koşulu özgün ve insanların ilgisini cezbedecek kaliteli içerik ve paylaşımlar üretmektir. Gün içerisinde ne kadar çabalarsanız çabalayın eğer içeriğiniz kaliteli değilse Instagram'ın devasa yapısı içerisinde öne çıkmanız ve organik takipçi elde etmeniz mümkün değildir. Trend olan konuları takip ederek bunlarla ilgili paylaşımlarda bulunmak takipçi sayınızı artırabilir. Sıkıcı paylaşım yapmaktan kaçının. Unutmayın ki insanlar sizi takip ederken eğleniyor ve hoşça vakit geçiriyorsa takipte kalacaklardır.

Düzenli Olarak Yayın Yapın

Instagramda yaptığınız paylaşımlar kaliteli içeriklerse ve insanlar sizi takip etmeye başladıysa doğru yoldasınız demektir. Ancak bunu sürdürülebilir hale getirmezseniz ve düzenli olarak kalietli paylaşımlar yapmaya devam etmezseniz yeni takipçiyi bulmayı bir tarafa bırakın sizi takip edenler de takipten vazgeçecektir. 

Günlük 1 ya da en fazla 2 paylaşım yapmanız yeterli olur. Daha fazla paylaşım yaparak takipçilerinizde spam hissi oluşturmayın. Takipçilerinizle ilgili Instagram analizlerini etkili kullanmayı ve gönderi zamanınızı ona göre planlamayı ihmal etmeyin. 

Sosyal Medyanın Diğer Platformlarını da Etkili Kullanın

Hedef kitlenize ulaşabilmek için markanızı ve kendinizi diğer sosyal medya platformlarında da etkili şekilde paylaşmanız gerekir. Bu şekilde yapılacak çapraz bağlamalar sizin hakkınızda "güvenilir" hissinin oluşmasını sağlar. Eğr bir web sitesi sahibi iseniz sitenizde sosyal medya hesaplarınıza ait erişim butonlarını oluşturmayı ihmal etmeyin. Bu yöntem hem sosyal medyanızı hem de sitenizi daha kaliteli gösterir.

Instagram'ın Tüm Özelliklerini Kullanmaya Çalışın

Instagram özet akışınız takipçi sayınızı artırmak için tek başına yeterli olmayabilir.  Instagram IGTV, reels, live, stories gibi diğer özellikleri denemeniz insanlara daha eğlenceli vakit geçirtmenizi sağlayabilir. Instagram'ı canlı olarak kullanmak insanların size daha fazla güvenmelerini kolaylaştırır. Canlı içerik paylaşmak sizin için biraz zor olsa da kısa sürede takipçi sayınızı artıracağınızın garantisidir. (elbette olmazsa olmaz şartımız içeriklerin kaliteli ve eğlenceli olmasıdır.)

Hashtag Stratejiniz Olsun

Takipçi sayısı fazla olan Instagram sayfalarına dikkat ederseniz konu etiketlerini (hashtag) yerinde, yeterli sayıda ve aktif olarak kullandıklarını görürsünüz. Bu etiketler takipçiniz olsun ya da olmasın hedef kitlenize ulaşmada yaklaşık %13 oranında katkıda bulunur. Sayfanızda ürününüz ya da sizinle ilgili olmayan çokça hashtag kullanmak size sadece organik olmayan geçici takipçiler kazandırır. Bunun yerine nokta atışı yapabileceğiniz az sayıda hashtag kullanmanızı öneririz.

Sosyal Medya Fenomenlerini Takip Edin

Sosyal medyadaki etkili kişiler (Influencer) takipçi kazanmanızda en etkili yollardan biridir. Bu nüfuzlu kişilerin çok sayıda sadık takipçileri olur ve bu insanlar güvendikleri kişilerin paylaşımlarına çok önem verirler. Fenomenlerin güvenini ve beğenisini kazanabilirseniz siz de yakında fenomen olabilirsiniz demektir.

Tüm bu yöntemleri denedikten sonra halen takipçi sayınızı artıramıyorsanız son çare olarak ücret karşılığında %100 organik takipçi satan sitelere uğramayı düşünebilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section