Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Her gün spor yapmak yararlı mıdır?

Günlük yaşantımız içinde spora vakit ayırmak elbette çok yararlı ancak, her gün aksatılmayan yapılan sporun sağlığımız için zararı var mıdır? Bizim hem fiziki hem de ruhsal açıdan sağlıklı olmamızı sağlayan spor faaliyetlerini hangi periyotlarda yapmamız en sağlıklı sonucu verir?

Her gün spor yapılmalı mı?

Ruh ve beden sağlığı için spor yapmanın önemi inkar edilemez. Bazı yeme ve içme alışkanlıklarını değiştirmek yerine fazladan aldığı kalorileri eritmek amaçlı her gün spor yapanların toplumdaki oranı oldukça fazladır. Hiç aksatmadan her gün spor yapmanın zararlı olduğu kesin olarak söylenemez.

Kişinin vücut sağlığı ve dayanıklılığı bir uzman tarafından onaylandıktan sonra yine uzman tarafından hazırlanacak bir beslenme programı ile yapılacak günlük spor aktivitelerinin zararı olmaz. Düzenli spor yapan kişilerin kaslarında erime olduğu bilgisi tıbbi olarak doğrulanmış bir bilgi değildir. Ancak, uzmanlar tarafından kabul gören bir bilgi de kaslara dinlenmeleri için zaman tanınması gerektiğidir.

Haftada kaç gün spor yapılmalıdır?


Bu sorunun elbette net bir cevabı yoktur. Kişinin beden sağlığı ve kas yapısı uygun olduğunda gerekli protein, yağ, karbonhidrat ve mineral desteği alınarak zorlayıcı spor aktiviteleri yapılabilir. Uzmanlara göre her gün spor yapmak yerine aralıklı günlerde haftada üç kez spor yapmak en uygun olanıdır. 

Spor günleri arasında ara vermek kasların dinlenmesini ve daha enerjik olmanızı sağlar. Spor için gün içindeki en uygun zaman dilimi ise sabahın erken saatleridir. Bu zaman diliminde vücut metabolizma hızı yüksektir. Kilo vermek amacıyla iki ya da üç gün arayla spor yapmak en idealidir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section