Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Yaşam koçu nedir, yaşam koçu nasıl olunur?

Günümüzün modern dünyasında ve özellikle ünlü insanların yaşamında popülerliğini artıran yaşam koçluğu hakkında detaylı bilgiler hazırladık. Bu yazımızda yaşam koçluğu hakkında bilinmeyenleri öğrenebilecek, eğer bu işi mesleğiniz olarak tercih edecekseniz neler yapmanız gerektiğiyle ilgili ufkunuzu genişletebileceksiniz.


Yaşam koçu ne demektir?

Yaşam koçu, insanları yaşamları içinde doğru olarak yönlendirmeyi ve onların motivasyonlarını yükseltmeyi amaç edinmiş kişilere verilen isimdir. Genellikle  sağlıkla ilgili önerilerde bulunan kişiler olarak düşünülüyor olsalar da genel amaçları insanları hayata bağlayarak olumsuzlukların giderilmesinde kişilere yardımcı olmak ve yol göstermektir. Elbette böyle bir misyon üstlenen insanların uğraş alanları içinde spor yapmayı ve sağlıklı ürünleri tavsiye etmek de olacaktır. Sporcular, iş insanları, sanatçılar ve ekonomik düzeyi yüksek insanlar yaşam koçu ile birlikte çalışmayı tercih ederler.




Yaşam koçu olma aşamaları

Profesyonel bir yaşam koçu olma hedefiniz var ise izlemeniz gereken yöntemleri titizlikle hayata geçirmeniz gerekir. İnsanların yanlış yönlendirilmesi sonucu bu kariyer hayalinden vazgeçtiklerini biliyoruz. Yaşam koçluğu sizin işiniz olacaksa aşağıdaki maddeleri taşıyor ya da uyguluyor olmanız gerekir.

İstekli olmalısınız: Yaşam koçluğu için ilk adım içinizde insanların karşılaştıkları zorluklarda onlara yardımcı olabilme arzunuzun yüksek olmasıdır.

Vizyonunuzu belirleyin: İnsanlara sunacağınız şeyin ne olduğunu ve nasıl sunacağınızı belirlemeniz ve bunu geniş bir yelpazede yapmanız işinizle ilgili sağlıklı bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Beceriler edinin: Yaşam koçluğu eğitimlerini sıradan bir eğitim süreci olmaktan çıkararak kendinizi yetkin olarak tanıtacağınız alanda (eğitim, sağlık, spor vd.) farklı beceriler edinmeye çalışın. 


Kariyer geçiş planlaması yapın : Yaşam koçluğunu kariyer olarak görmeniz ve bu işten gelir beklentinizin olması gerekir. Beklentilerinizi planlamaz ve buna uygun adımları atmazsanız yaşam koçluğu kariyeriniz daha başlamadan sonlanabilir.

Kaliteli bir eğitim alın : Yaşam koçluğu eğitimini tamamlamak ve belirli bir alanda sertifika sahibi olmak çok önemlidir. Bu eğitimi vere kuruluşlar arasında en kaliteli olanı tercih edin ve eğitim için ciddi bir bütçe ayırmaya çalışın. Yüz yüze ya da online yaşam koçluğu eğitimleri almadan önce kişi ya da şirketlerle görüşmeler yapın.

Yaşam koçluğunu iş olarak hayata geçirin : İsteklisiniz, gerekli eğitimleri alarak sertifikasyon sürecini de tamamladınız.  Sıra artık yaşam koçluğunu "iş" olarak hayata geçirmeye geldi. Bir işletme ve yanında işinizle ilgili web sitesi kurmanız gerekir. Böylece insanlara ulaşmak ve paylaşımlarda bulunmak kolaylaşır.

✅ Özel olmalısınız : İnsanlar sizden neden yardım istesin? Her probleme karşı aynı çözüm yolu önerilir mi? İnsanların sizden yardım alacağı problemi iyi analiz ederek kişiye ve probleme özel uygulayacağınız "koçluk paketiniz" olmalıdır.

✅  Pazarlama sistemi kurun : Yaşam koçluğunu iş olarak yapabileceğiniz kişilerin zengin ve ünlü insanlar olacağını bilirsiniz. Bu insanlara karşı güven oluşturabilmek ve tanınmak gerçekten zorlu bir süreçtir. Reklam, gazete ilanları, sosyal medya hesapları ya da ağızdan ağıza yayılabilecek pazarlama yöntemleriyle tanınmaya çalışın. Gerekirse pazarlama ve tanınma ile ilgili profesyonel destek alın.

İnternet dünyasında aktif olun : Günümüzde böyle bir iş yürütecekseniz internet ve sosyal medyayı es geçemezsiniz. Web ortamının hem tanınmak için hem de piyasadan tamamen silinmek için en müsait ortam olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve adımlarınızı kararlı ve çok dikkatli şekilde atın.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section