Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Meta'nın VR/AR Gözlüğü Meta Quest Pro Özellikleri

Geçmiş dönemde kullanıcı bilgilerinin gizliliği konusunda sıkıntılar yaşayan Facebook, sanal gerçeklik evreni olarak tanımlanan Metaverse evrenine ağırlık vereceğini duyurarak çatı şirketin adını "Meta" olarak değiştirmişti. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, mesaisinin büyük bir kısmını metaverse evrenindeki yürütülmesi planlanan çalışmalarına ayırıyor.

Meta'nın yeni nesil gözlüğü: Meta Quest Pro


Meta şirketi tarafından her yıl düzenlenen Meta Connect Konferansı’nın 2022 yılı etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Konferanstaki açılış konuşmasını Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptı. 2021'de gerçekleştirilen  konferansta fiziksel dünyamızda yapılması mümkün olmayan aktiviteleri yapma imkanı veren ve insanlar arasındaki ilişkileri sanal bir dünyaya taşıyan metaverse ile ilgili vizyon Zuckerberg tarafından açıklanmıştı. Zuckerberg, bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenen konferansta şirketin vizyonuna uygun olarak yürütülen çalışmalar ve sunulacak yenilikler hakkında bilgiler verdi. Sanal kürsüden duyurulan yeni ürün ve hizmetler şunlar:

Meta Quest Pro Çok Farklı


Meta Konferansı 2022’de tanıtılan ürünler arasında en çok ilgi gören ve merak edilen ürün şüphesiz ki Meta’nın yeni nesil sanal gerçeklik (VR) gözlüğü olan Meta Quest Pro oldu. Son teknoloji özellikleriyle ile şu ana kadar sunulmuş olan bütün VR modellerinden daha fazla özellik ve yenilik barındıran Meta Quest Pro, sahip olduğu sensörler yardımıyla tam renkli karma gerçekliği etkinleştirme özelliği kazandı.

Cihazdaki olağan dışı güzellikteki tasarım mucizevi bir şekilde dengeli bir bakış sunarken ince optikler, daha keskin ve net görseller sağlıyorlar. 

Yüz ifadelerini algılayabilme özelliği

Bu gözlüğü kullanarak sanal evrende dolaşacak kişilerin her hareketi doğal olarak algılayabilmesi için dokunmaya dayalı daha hassas ve gelişmiş geri bildirim özelliğiyle ve tamamen yeniden tasarlanan kontrol ünitesi kullanıcıya sanal gerçeklikteki her hareketi daha doğal hissettiriyor.

Göz izleme teknolojisine sahip cihaz, aynı zamanda yüz ifadelerini algılayabiliyor, yani kullanıcının avatarı, yüz hareketlerini detaylı bir biçimde yansıtarak sanal evrende insanlarla bağlantı kurarken karşısındaki kişi kullanıcıyı gerçeğe oldukça yakın bir şekilde görebiliyor.

Hareketleri 360 derece olarak algılayabiliyor

Meta’nın bir önceki VR gözlüğü Quest 2’ye oranla yüzde 40 daha inceltilmiş olan olan Quest Pro’da, 1800x1920 çözünürlükte ve 90 Hz yenileme hızına sahip iki adet ekran bulunuyor. Quest Pro’nun yeni kontrolcüleri ise üzerindeki sensörler sayesinde 360 derecede hareketi ve tüm el hareketlerinizi algılayabiliyor. 12 GB RAM, 256 GB depolama ve yeni Qualcomm Snapdragon XR2+ sanal gerçeklik işlemcisi ile donatılan cihaz, 25 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. Meta Quest Pro’nun satış fiyatının ise 1499 dolar olacağı açıklandı.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section