Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

CCTV Kamera Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?

Türkçe çevirisi kapalı devre televizyon sistemi olarak açıklanabilecek olan CCTV, “Close Circuit Television” sistemi olarak bilinir. Bu sistemde kameralar tarafından algılanan görüntüler kablolu ya da kablosuz iletim araçlarıyla ekranlara aktarılır. Kapalı devre olarak tanımlanmasının nedeni ise sadece bağlantılı kameraların sınırlı ve özel bir ekrandan izlenmesidir. Günümüzde ev ve işyeri gibi küçük mekanların güvenliğinin yanında daha büyük boyutlu ve birbirinden uzak mekanların da izlenmesinde kullanılmaktadır.


Kapalı devre televizyon sistemleri ilk olarak çözünürlüğü az analog kameraların sıradan anten kabloları aracılığıyla ekrana bağlanması şeklinde kullanılmaya başlandı. Ancak güvenlik ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve çoklu bağlantı imkanı sağlayan analog DVR cihazlarının gelişmesiyle kapalı devre televizyon sistemleri bir adım öteye taşınmış oldu. Analog kameraların ve DVR sisteminin ömrü de çok kısa sürdü ve teknolojik gelişmelere yenik düştü.


IP kameraların ev ya da işyeri ağlarına hem kablolu hem kablosuz olarak bağlanması ve çözünürlüğün çok üst seviyeye gelmiş olması CCVT sisteminin daha çok alanda kullanılmasını sağladı. Son dönemde DVR sisteminin çok yavaş kalmasından dolayı pahalı da olsa da  NVR (Network Video Recorder) sistemi tercih edilmeye başlandı. Çok fazla insan sirkülasyonunun olduğu ana caddeler, büyük işletmeler ve AVM gibi alanlarda NVR kullanımı kesinlikle tercih edilmektedir.


CCTV sistemi hangi alanlarda kullanılır?

  • Trafiğin güvenliği ve hareketliliğin kontrolü (MOBESE)
  • Yüz tarama özelliği ile suç kaydı olanların tespiti
  • Sinema, tiyatro, konser alanı gibi kalabalık kültürel faaliyet alanlarının izlenmesi
  • Hareket ve ses algılama özellikleri ile gece güvenliğinin sağlanması
  • Toplu taşıma araçlarında trafik ve yolcu güvenliğinin kontrolü
  • Ev ve işyerlerinin uzaktan izlenmesi, (hasta bakıcı ve dadıların izlenmesi)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section