Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Damlataş Mağarası Alanya/Antalya

Antalya'nın en yoğun turistik faaliyetlerine sahip plan ilçelerinden biri olan Alanya sınırları içindeki bu muhteşem doğa harikası mağara 1948 yılında gerçekleştirilen bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilmiştir. Ülkemizdeki en güzel mağaralardan biri olan Damlataş Mağarası, Türkiye'de turizme açılmış ilk mağara olma özelliğine sahiptir. Özellikle astım hastalarının çokça tercih ettikleri bu doğa harikası hakkında detaylı bilgileri yazımızda bulabileceksiniz.


1948 yılında liman inşaatında kullanılmak üzere açılan taş ocağında dinamit patlatılması sonucu tesadüfen ortaya çıkarılan Damlataş Mağarası birbirinden güzel sarkıt ve dikitlerle süslü olan bu mağara tespit edildikten hemen sonra koruma altına alınmış ve bilimsel araştırmalar yapılarak turizme kazandırılmıştır. Böylece Türkiye'nin turizme kazandırılan ilk mağarası olma unvanını kazanmıştır.


Mağaranın girişinde 50 metrelik bir geçit, 14 metre çapında ve 15 metre yüksekliğinde silindirik bir tünel bulunur. Bu bölümdeki sütunların 15 bin senede oluştuğu tahmin edilmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri Damlataş Mağarası büyüleyici güzelliğe sahip olmasının yanı sıra astım hastaları için rahatlatıcı havası ile  ünlüdür. Hastalara doktor kontrolünde belirli bir süre mağarada kalarak 21 günlük bir tedavi süreci uygulanmaktadır. Mağara içindeki hava sıcaklığı yaz kış değişmez ve 22 santigrat derecedir. %95 lik nem oranına ve 760 mm-Hg basınca sahiptir.


Damlataş mağarasına giriş ücretlidir. 2022 yılı Damlataş Mağarası giriş ücreti 12,50 TL'dir. Mağaranın girişinde küçük bir alışveriş alanı vardır. Mağaranın ön kısmı ise plajdır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section