Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Kozmetik ürünlerinin üçte ikisi sağlıksız ve uygunsuz çıktı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından denetimi yapılan 679 tür kozmetik üründen 470 tanesinin insan sağlığına uygunsuz ve güvenilir olmadığı belirlendi.


Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) periyodik olarak 6 ayda bir kez gerçekleştirdiği denetimlerinde insan sağlığına uygun olmayan ve güvenilir olarak nitelendirilmeyen 470 adet kozmetik ürünün piyasada olduğunu belirledi. Bu ürünler için üretici firmalara 645 bin TL ceza kesildi. Sahte, taklit ya da kaçak olduğu belirlenen 7 bin deodorant ve parfüm ele geçirilerek imha edildi.


İnsan sağlığı açısından risk oluşturan, teknik düzenlemelere ve ilgili mevzuata aykırı olan ürünleri tespit etmeye yönelik piyasadaki denetimlerini sürdüren TİTCK, 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde uygunsuzluk tespit edilen kozmetik ürünler ile el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun gibi biyosidal ürünlere de geçit vermedi.

2022 yılının Ocak-Haziran arasını kapsayan ilk 6 aylık döneminde toplamda 679 farklı kozmetik ürünün denetlemesi yapıldı. 463 ürünün teknik düzenlemeye aykırı olduğu, 7 ürünün de güvensiz olduğu belirlendi. Bu ürünleri üreterek piyasaya süren kişi ve firmalara yönelik toplam 645 bin lira para cezası işlemi uygulandı. 

Güvenlikle ilgili mahkeme, savcılık, emniyet ve jandarma personellerinin çalışması neticesinde üreticisi belli olmayan, sahte, kaçak, taklit olduğu saptanan 6 bin 826 adet parfüm ve deodorant 5324 sayılı Kozmetik Kanununa istinaden güvensiz ürün olarak değerlendirildi ve  imha edildi.

Kaynak : TRT Haber

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section