Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Taksi çıkması araç alınır mı, nelere dikkat edilmelidir?

İkinci el araç alacak olan kişilerin bütçe sıkıntısı olmadığında önem verdikleri kriterler genel olarak az kilometre yapmış olması, kazalı olmaması ve yürür aksamında problem olmaması sıralanabilir. Model yılındaki diğer araçlara kıyasla daha ucuza alınabilecek olan taksi çıkması araçlar da bütçe sıkıntısı yaşayan kişiler tarafından tercih edilebilmektedir. Bu yazımızda taksi çıkması ikinci el araç almayı düşünenlere rehber olabilecek bir yazı hazırlamaya çalıştık...

Taksi çıkması ne demektir?

Bir dönem ticari olarak yolcu taşımacılığında kullanılmış ancak sonradan ticari kullanımdan çıkarılarak ve rengi değiştirilerek satışa sunulan otomobiller taksi çıkması olarak tanımlanabilir. Şahsi olarak kullanılan otomobillere göre çok daha fazla yol yapan ve bu nedenle çok fazla yıpranan bu araçlar alınır mı, alınmaya karar verildiğinde nelere dikkat edilmelidir?

Taksi çıkması araç alırken nelere dikkat edilmelidir?

Özellikle büyük şehirlerde ticari olarak kullanılan otomobiller farklı şoförlerin kullanımıyla 24 saat esasına göre hizmet verirler. Bu nedenle normal bir aile aracına göre kıyaslanamayacak derecede fazla yol yaparlar. Taksi çıkması araç alırken çok dikkat edilmesi gereken konular normal araç alırken dikkat edilecek konulardan farklı değildir ancak çok daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Olası problemleri dört ana başlıkta toplayabiliriz. Bunlar;
  • Yürüyen aksamın kontrolü
  • Gıcırtı (trim) seslerinin kontrolü
  • Kazaya karışması kaynaklı değişen parçaların tespiti
  • Güvenlik ekipmanlarının kontrolü
Sırf ucuz diye bu konularda detaylı kontrol yaptırılmadan alınan araçlar satın alındığında astarının yüzünden pahalıya çıkması olasılığı çok daha yüksektir.

Taksi çıkması araçlarda olası problemler 

Bir aracın taksi çıkması olması kesin olarak ağır sorunlarla karşılaşacağınız anlamına gelmez. Çok fazla kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan yıpranmışlık problemlerini yaşama ihtimaliniz şahsi araçlara oranla çok daha fazladır. Özellikle 2010 ve sonrası modeller hassas elektronik sistemlere sahip olduğundan bu konuya da dikkat edilmelidir.

Araçların motor ve yürüyen aksamında ortaya çıkan arızaların giderilmesi çok fazla masraf gerektirir. Periyodik servis bakımlarına dikkat edilmemiş ticari taksiler sizin için problem yumağı olabilir. Araç almadan önce servis ya da tamir kayıtlarının usullere uygun olduğundan emin olun.

Bir kaza durumunda can güvenliği açısından araçların emniyet kemeri, hava yastıkları ve fren sistemleri gibi kısımlarda problem olmamalıdır. Bunlar hem pahalı ekipmanlardır hem de can ve mal emniyeti açısından önemlidir.

Taksi çıkması araçta hasar kaydının olması normal sınırlar içinde kabul edilebilir bir durumdur. Ancak ağır hasar kayıtlı ya da pert durumuna geçmiş ve bu nedenle onarım görmüş araçların size keyif vermeyeceğini, seslerin kesilmeyeceğini ve hatta güvenliğinizi tehlikeye sokabileceğini unutmayın. Bu araçlar satın alınırken mutlaka kurumsal bir firmadan detaylı ekspertiz yaptırılmalıdır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section