Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Clubhouse Nedir? Clubhouse Davetiyesi Nasıl Alınır?

Son günlerde oldukça popüler hale gelen uygulamalardan biri de hiç şüphesiz Clubhouse. 2020 yılında Alpha Exploration Co. tarafından tanıtılan ve yalnızca davetiye ile üye olunabilen sesli sohbet sosyal ağ uygulamasını sizler için araştırdık. Ünlü insanların da sık olarak kullandıkları ve diğer uygulamalardan farklı özellikleriyle karşımıza çıkan Clubhouse nedir? Clubhouse kimindir? Clubhouse üyelik davetiyesi nasıl alınır? Clubhouse nasıl indirilir ve nasıl kullanılır? Clubhouse hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızın devamında...


2020 yılında başlatılan, pandemide  popülerliğini artıran, farklı konseptiyle ünlü kişilerin bile kullandığı Clubhouse uygulaması internet alemindeki ilgisini kaybetmiş değil. 

Clubhouse Nedir?

Sadece sesli mesaj uygulamasıyla ön plana çıkan Clubhouse, insanların dünyanın her yerinden sesli olarak birbirleriyle konuşabildikleri, hikaye anlatabildikleri, fikir paylaşımında bulunabildikleri ve yeni arkadaşlıklar kurabildikleri ciddi kullanıcı sayısına sahip bir sosyal medya platformu olarak biliniyor. Clubhouse'ta görüntülü konuşma, fotoğraf paylaşımı, beğeni ve yorum gibi özellikler bulunmuyor.


Clubhouse Kimin?

Paul Davison ve Rohan Seth tarafından kurulan Alpha Exploration Co. şirketi tarafından geliştirilen Clubhouse, Nisan 2020'de tanıtılmış olsa da Aralık 2020'den itibaren yaygın olarak kullanılmaya başlandı kısa sürede 600 bin kayıtlı kullanıcıya sahip oldu. Günümüzde kayıtlı kullanıcı sayısı 1 milyon sınırına dayanmış durumda ve artmaya devam ediyor. 


Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Uygulamada sohbetlerin gerçekleştiği pek çok oda bulunuyor. Kendi ilgi alanlarınızı işaretlediğinizde uygulama sizi ilgi alanlarınıza uygun odalara otomatik olarak yönlendiriyor. Clubhouse'ta sohbetlere katılabilmek için üye olmanız gerekiyor. Üyeliğiniz ise, diğer platformlardan farklı olarak başka bir üyenin davetiyle gerçekleşiyor. Sohbet odalarına giriş yaptığınızda ise bir süre sadece odadaki sohbetleri dinleyebiliyorsunuz ve konuşmalara katılamıyorsunuz. Konuşabilmek için odanın moderatörlerinin birinin size onay vermesi gerekiyor.


Clubhouse Davetiyesi Nasıl Alınır?

Uygulamayı kullanabilmek için davetiye kodu almak gerekiyor. Uygulamayı kullanan bir arkadaşınızın size davet kodu göndermesi üye olabilmek için en kolay yol. Uygulamaya olan ilgi ve merak arttıkça forum ve sosyal medya sitelerinde insanların birbirine danışarak kod gönderecek insanları bulmaya çalışıyorlar.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section