Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Vicdanlı Olmak Alzheimer ve Demans (Bunama) Riskini Azaltıyor

Bilim insanlarının son uyarısına göre sahip olunan kişilik özellikler, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkması muhtemel alzheimer ve demans hastalıklarının oluşmasında oldukça etkili. Araştırma sonuçları vicdanlı bir karaktere sahip insanların bu hastalıklara yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu gösterdi.

Vicdanlı kişiliğe sahip kişiler en düşük risk grubunda


Bilim insanlarının 2 bin insanla yaptığı en son araştırmaya göre dışa dönük olmak, vicdanlı ve merhametli olmak, agresiflik ve içe kapanıklık gibi kişisel özelliklerin ilerleyen yaşlarda yaşanan bilişsel gerileme hızında çok etkili olduğu saptandı. Sahip olunan kişisel yapı özellikleri insanın tüm yaşamında rol oynuyor ve ileride yaşa bağlı ortaya çıkan hastalıkların ihtimalini belirliyor. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre vicdanlı bir yaşam süren insanların alzheimer ve demans hastalıklarına yakalanma ihtimalleri % 20 oranında azalıyor.

Riskimiz kişisel özelliklerimize bağlı


Çalışmaya ait detaylar 1965 yılında kurulan Amerikan Psikoloji Derneği tarafından yayınlanan aylık hakemli bilimsel bir dergi olan Journal of Personality and Social Psychology'de yayınlandı. Bu araştırmaya göre, daha vicdanlı ve dışa dönük olmak ileri yaşlarda yaşanan bilişsel bozulmayı yavaşlatırken, daha yüksek düzeyde nevrotikliğe (içe dönüklük) sahip olmak bilişsel gerileme hızını ve bu hastalıklara yakalanma ihtimalini artırıyor.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section