Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Tatiliniz casus kameralarla kabusa dönmesin

Tatile çıktınız ve kaldığınız otel odasını ya da daireyi size kiralayanların, sizin mahremiyetinize ne kadar önem verdiği, mekanda gizlenmiş casus kamera olup olmadığı konusunda endişe duyuyorsanız ve bu tür casus kameraları nasıl tespit edebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.


Gizlenmiş görüntü ve ses ekipmanları tatilde, ofiste, gittiğimiz mekanlarda ve hatta evimizde bile gizliliği hiçe sayarak bizleri rahatsız ediyor. Aslında sadece casusluk filmlerinde kalması gereken bu donanımlar maalesef ki kolayca bulunabiliyor ve insanların hayatını kabusa çevirmek için kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabiliyor. 

Casus kameralar sudan biraz pahalı


Casusluk ve gizli görüntü aktarma amacıyla kullanılan, veri aktarımı için Wi-Fi bağlantısını kullanabilen bu kameralar hemen herkesin kolayca ve ucuz şekilde ulaşabileceği cihazlardır. Bu durum isteyen herkesin casusluk oynayabileceği anlamına gelir. Yaşamımızın her alanında bu büyük risk kolayca karşımıza çıkabiliyorsa tek çözüm bizlerin dikkatli olmasıdır. Peki bulunduğumuz mekandaki casus kameraları nasıl tespit edebiliriz? İşte çözüm yolları...

Uzman kişilerden destek almak


Uzunca bir süre kalmak üzere bir yeri kiralıyorsanız casus kameralardan emin olabilmek için bu işi profesyonellere bırakmak en akıllıca çözüm olacaktır. Hemen her şehirde bu işi yapan ekipler bulmak mümkündür. Göstereceğiniz çabanın minimum düzeyde olması, verimlilik ve sonuçların kesin olması bu yolun en güvenilir yol olduğuna şüphe bırakmaz. Ancak, bu işlemin maliyetli olması, sonuçları alabilmek için biraz zaman gerekmesi ve kiraladığınız yerin sahiplerinin bu tür bir incelemeye izin vermemesi gibi handikapların olduğunu da unutmamak gerekir.

Özel bir ekipman kullanmak


Özel ekipmandan kastımız elbette görseldeki kadar abartılı bir cihaz değil. Avuç içine sığacak kadar küçük ve bir o kadar da ucuza sahip olabileceğiniz tespit cihazlarını kolayca satın alabilirsiniz. Profesyonel cihazlar çok daha pahalı olsa da, tespit mesafesi 1-2 metre olan cihazlar odanızdaki casus kameraları tespit emek için yeterli olacaktır. Bu cihazların en büyük avantajı kimseye bağlı olmadan, düzenli olarak kendi kendinize kontrol yapabilme imkanı sunmasıdır. 

Bu cihazları satın almak mantıklı bir seçimdir. Eğer hobi olsun diye kendi cihazınızı yapmak isterseniz bir kaç tane kırmızı led ve kırmızı renkli ışık filtresi yeterli olacaktır. Odayı tamamen karanlık hale getirin ve kırmızı led ışığı mobilyalara, yangın dedektörlerine, oyuncak ve aksesuarlara doğru tutun. Kırmızı filtrenin arkasından led tuttuğunuz bölgelere bakın. Eğer casus kamera mevcutsa kameranın lensi parlak bir nokta olarak gözükecektir.

Akıllı telefon ile casus kamerayı tespit


Casus kameralar karanlıkta görüntü alabilmek için kızılötesi dalga kullanırlar. Akıllı telefonların arkadaki ana kameraları kızılötesi filtreye sahip olsa da ön kameralarda bu filtre yoktur. Odayı karanlık hale getirdikten sonra bir el fenerini ya da telefonunuzun led ışığını kullanarak casus kamera olduğundan şüphelendiğiniz bölgelerde ön kamerayla tarama yapın. Odada bir casus kamera varsa telefonunuzun ekranında bir parlaklık görürsünüz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section