Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Tuzsuz Şampuan Nedir, Ne İşe Yarar?


Bu yazımızda son zamanlarda özellikle kadınlar arasında oldukça popüler hale gelen tuzsuz şampuanlar hakkında bilgiler verelim istedik. Saç sağlığına önem verenlerin gündemine giren tuzsuz şampuanlar sodyum tuzlarını içermedikleri için şu sıralar çok fazla araştırılmaya başlandı. Şampuan reklamlarının çoğunda parabensiz olmalarına vurgu yapılır. Kullandığınız şampuanın saçınızın sağlığına olumsuz etkilerinin olmasını istemiyorsanız parabensiz ve tuzsuz olmasına dikkat etmelisiniz. Şampuanların içine katılan sodyum bileşiği tuzlar kolay ve bol köpürmeyi sağlıyor olsa da saçın beslenmesi ve sağlıklı olması açısından oldukça fazla olumsuz etkileri vardır.

Normal Şampuanların Yapısında Ne Var?


Satın aldığınız ve kullandığınız şampuanların neredeyse tamamının içeriğinde hem paraben hem de tuz bulunur. Üreticilerin yağı ve kiri arındırmak amacıyla kullandıkları sülfat, bu işte gerçekten çok başarılı mucize bir kimyasal bileşiktir. Aynı zamanda şampuanların kolay köpürmesi ve kıvamlı olması için kullanılır. Ancak, bu kimyasal maalesef ki saçlara ciddi zarar veriyor.

Sülfat tuzları saçınızda ciddi anlamda temizlik sağlıyor olsa da saçın nem dengesini bozarak kurumasına ve zayıflamasına neden olur. Saç kökleri ve saç derisinde oluşturduğu etkilerin yanında boyalı saçların da renklerinin hızla kaybolmasını sağlıyor. Saç derisinin zayıflamasıyla birlikte cildi hassas olan insanlarda kaşıntı ve kızarıklıklar da ortaya çıkabiliyor.

Tuzsuz Şampuan Nedir, Ne İşe Yarar?


Tuzsuz şampuanlar sülfat tuzları ve paraben içermedikleri için saçın nem dengesine zarar vermez. Böylece saç tellerinin kuruması ve kırılması engellenir. Bir diğer faydası da boyalı saçların nazikçe temizlenmesi ve renginin korunmasıdır. Kabarık ve kıvırcık saçlara sahip olanlar için tuzsuz şampuan kullanımı saçların şekil alması açısından çok büyük kolaylık sağlar. Doğal yağların korunduğu ve saç tellerindeki nemin uzaklaştırılmadığı bir saç yapısı en sağlıklı olanıdır.
Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.
  1. Tuzun şampuan için bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum 😯👏

    YanıtlaSil

Yorumunuzu buradan gönderebilirsiniz

Top Post Ad

Ads Section