Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Somnium Space Açıkladı - Ölenler Metaverse'te Yaşayacak


Somnium Space adlı Metaverse şirketi, dijital dünyada ölülerin "yaşamasını" sağlayacak bir özellik planladıklarını duyurdu. "Live Forever (Sonsuza dek yaşa)" adlı mod, kullanıcı verileri toplanarak geliştirildi. Şirketin kurucusu ve CEO'su Artur Sychov, babasına yaklaşık beş yıl önce kanser teşhisi konduğunu söyledi. Sychov, babası öldükten birkaç yıl sonra, çocuklarının büyükanne ve büyükbabalarıyla konuşmalarının bir yolu olup olmadığını merak etmeye başladığını söyledi.

Kişilikler Kopyalanıp Avatara Dönüştürülecek

Somnium Space bu nedenle söz konusu modu geliştirmeye başladı. Bu özellik, Metaverse'deki kişilerin hareketlerinin ve konuşmalarının veri olarak saklanmasını gerektirir. Böylece kullanıcının kendisi gibi davranan ve konuşan bir avatar ortaya çıkıyor. Avatarlar, kullanıcının ölümünden sonra bile dijital dünyada kalır. Sychov, insanların ölen sevdikleriyle her an konuşabilmelerini istediğini söyledi: Ben verilerimi topladım. Eğer ölürsem çocuklarım avatarımla sohbet edebilir. CEO'ya göre, bu özellikler Metaverse'i yatırım yapmaya değer bir deneyime dönüştürme potansiyeline sahip: NFT'ler ve ürünlerini satan markalarla bir ilgisi olduğunu düşündüler, ama değildi. Çok daha derin. Somnium Space, sanal gerçeklik gözlükleriyle zaten uyumlu. Şirket ayrıca sanal gerçeklik için giysiler geliştiren Teslasuit'e de yatırım yaptı. 

Sychopv, teçhizat sayesinde daha fazla veri toplanabileceğini kaydetti. Programdaki ilk adım, moda katılmak isteyen Somnium Space kullanıcılarının 50$ ödeyip verilerini kaydetmeleri. Şirket, gelecek yıl hareket ve ses verilerine dayalı avatarları yayınlamayı hedefliyor. Sychov, yapay zeka ile veri eski olduğunda bile özelliğin gelişmeye devam edebileceğine inanıyor. Diğer taraftan verileri reklamcılara satmadıklarını belirten Sychov, "Adınızı ve kim olduğunuzu bilmek istemiyoruz" dedi. Çünkü şirket, modu açmayan kişiler hakkında veri toplamadığını bildiriyor. Peki ya metaverse'de ölülerin avatarlarını yapma etiğine ne demeli? Sychov, bu konuyu hukuk ekibi ve kullanıcılarla görüşerek çözmeleri gerektiğini de ifade etti.

Kaynak  

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section