Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Pitbull cinsi köpekler sanıldığı kadar saldırgan mı?

Yayın organlarında "Pitbull dehşeti yaşandı" şeklindeki haberlere bir şekilde denk gelmişizdir. Özellikleri ve karakteri açısından diğer köpek cinslerinden çok farklı yönleri olan bu hayvanların saldırgan yapıları doğalarında mı var yoksa yetiştirme tarzında mı hatalar yapılıyor? Sizler için bu yazımızda Pitbull cinsi köpek türlerini ve özelliklerini ele aldık.

Pitbullar nasıl ortaya çıktı?


Pitbullar ilk olarak farklı türlerdeki Terrier’ların Bulldog cinsi köpeklerle çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. İnsanların bu köpekleri geliştirmek ve çeşitlendirmek amacıyla yaptıkları laboratuvar ortamındaki çalışmalar ve Pitbull türlerinin kendi aralarında değişime uğramasıyla sonucunda günümüzün hem en tehlikeli hem de en çok beslenen köpek cinsleri arasında yer alan Pitbull cinsi köpekler varlık kazanmıştır. 

Pitbull cinsi köpekler, diğer köpek cinsleri arasında kaslı, tıknaz, bodur ve güçlü bir yapıya sahip olmalarıyla öne çıkar. Çenelerinin ısırma gücü muazzam düzeydedir. Korkusuz ve saldırgan yapılarıyla öne çıkan Pitbull, sokakta karşılaşmak istemeyeceğiniz bir cins olarak insanların hafızalarında yer edinmiştir. Görünüm olarak karakteristik bir yapısı olması nedeniyle gördüğünüzde hemen tanıyabilirsiniz. Kesik ve dik yapılı kulakları, yuvarlak gözleri, keskin diş yapısı ve çene yapısı ile benzersizdir.

ABD'nin ulusal sembollerinden biridir


Pitbull cinsi köpekler Amerika’da çok beslenen ve ülkenin ulusal sembolü haline gelmiş köpeklerdir. Ülkenin sembollerinden biri haline gelmesi 1.ve 2. Dünya Savaşı’nda  savaş köpeği olarak kullanılmasından kaynaklanır. O yıllarda Stubby isimli Pitbull cinsi köpeğe çok ilginç bir şekilde  orduda çavuşluk rütbesi verilmiştir. 

Pitbull köpekler Amerika'daki dönemin politikacıları, sanatçıları, bürokratları ve bilim insanları arasında popülerlik kazanarak beslenmesi adeta bir prestij göstergesi haline gelmiştir. Pitbull cinsi köpekler kendi arasında 4 farklı cinse ayrılır. Dilerseniz, insanların yaklaşmaya bile korktukları Pitbull'lar hakkında daha detaylı bilgi verelim ve bu canlıların gerçekte bu kadar hırçın ve saldırgan olup olmadıklarına bakalım.

İyi bir eğitimle bambaşka bir köpek oluyor


Pitbull, İnsanların özellikle sert yapısıyla tanıdığı bir köpek cinsidir. Ancak bu köpeklerin, profesyonellerin gözetiminde iyi bir eğitime tabi tutulduğunda sakin bir mizaca sahip olacağı bilinmektedir. Eğitimleri inatçı olmaları nedeniyle zor ve sabır isteyen bir süreçtir. Pitbull köpekleri, sosyal ortamlarda bulunarak insanlara alışabilir. İyi bir eğitim sonucunda hem saldırganlıkları hem de inatçılıkları makul seviyelere getirilebilir. Diğer köpek cinsleriyle ve özellikle kedilerle iyi anlaşamazlar. Soğuğa karşı oldukça dayanıksız olan bu köpekler, sıcak ve güneşli havalarda yapılacak bir kaç saatlik egzersiz ve oyunun sonunda stressiz hale gelir.

Sert ve hırçın yapılarına karşın çocuklara karşı çok yumuşaktır. Amerika'da çoğu çocuğa dadı oldukları bilinmektedir. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section