Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Hardtop nedir, hardtop hangi amaçlarla kullanılır?

Cabrio (üstü açılabilir) otomobillere meraklı olanlar hardtop kavramına yabancı değildirler. Cabrio tasarıma sahip bir otomobilde tavan tentesi kullanmak yerine araç kaportasıyla aynı özellikte sökülebilir metal bir tavan kullanmak ister misiniz? İşte hardtop kavramının tam olarak karşılığı da bu. Bu yazımızda hardtop kullanmanın avantaj ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.

Cabrio araçlarda hardtop tercih edilmeli mi?


Yaz aylarında üstü açılabilir, kış aylarında ise çok korunaklı bir araç kullanıyor olmak hardtop tercihi için önemli bir neden olsa gerek. Açılıp kapanan bir tenteye sahip olmak her ne kadar yaz aylarında kullanışlı olsa da tentenin yağmur, kar ve soğuğa karşı koruyuculuğu oldukça zayıftır. Hardtopun bu önemli avantajına karşın en büyük dezavantajı ise harici bir tavanın araca monte edilmesinin zor olmasıdır. Yani istediğiniz zaman 10 saniyede aracın üstünü kapalı hale getiremezsiniz. Yeni model cabrio araçlar artık metale yakın özelliklere sahip olarak üretiliyor ve hardtop kullanmaya çok da ihtiyaç duyulmuyor. 

Ancak, eski model ve özellikle klasik sayılabilecek otomobillerin orijinalinde plastik malzemeden üretilmiş tente bulunuyor. Bu nedenle bu tür otomobillerde hardtop kullanımı özellikle yağışlı ve soğuk mevsimlerde zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Tente kullanan araç sahipleri rüzgar sesi, yağış ve soğuk açısından oldukça dezavantajlı olurlar.


Hardtop kullanmanın diğer avantajları

  • Tenteyi yırtarak araç içine ulaşmak çok kolay olduğundan büyük bir güvenlik açığı söz konusudur. Hardtop kullanan araçların güvenlik açısından diğer araçlardan bir farkı olmaz.
  • Cabrio bir araca hardtop takıldığında coupe kasa bir otomobiliniz olur. Cabriodan sıkıldıysanız küçük bir müdahaleyle tarzınızı değiştirmeniz mümkündür.
  • Tenteli araçla yapılacak taklalı bir kazada sürücü ve yolcular tamamen savunmasız kalırlar. Hardtop ise böyle bir kaza durumunda içindekilere daha fazla koruma sağlar.
  • Hardtop kullanan bir aracın tenteli emsallerine göre fiyatları ve saışı çok daha avantajlıdır. 
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section