Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Tahinin faydaları saymakla bitmiyor

Çok sayıda hastalığa şifa olduğu bilinen tahinin en önemli özelliklerinden biri de oluşan zehirli maddeleri vücuttan en hızlı şekilde uzaklaştıran besin maddesi olması. Doğal bir ilaç olarak kabul edilebilecek olan tahin, zengin protein içeriğiyle vücudumuzun protein ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı oluyor. Hücre yıpranmasını geciktirici özelliğiyle yıllara meydan okuyacağınız bir gençlik iksiri olan tahinin daha pek çok mucizevi etkisi mevcut.


Tahinin faydaları nelerdir?

Beslenme alışkanlıklarımız içinde mutlaka bulunması gereken tahin, C,B ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bu vitamin zenginliği hücre onarımını sağlar, hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmayı geciktirir. Yaraların hızla iyileşmesini sağlar, damar sertliği ve damar tıkanıklığını engeller, kansere karşı vücut savunmasını güçlendirir ve cilde parlaklık kazandırır.

Göz sağlığı için de oldukça faydalı olan tahin, çeşitli yollarla vücudumuza giren ağır metallerin ve zararlı kimyasalların oluşturduğu toksik etkileri azaltarak bağışıklık sistemine destek olur.  Ayrıca yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkabilen Alzhimer hastalığının önlenmesinde de çok etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hayvansal protein tüketmekten kaçınanlar için ideal bir protein kaynağı olan tahinden 2 yemek kaşığı tükettiğiniz zaman yarım kilo etten alacağınız proteine eşdeğer proteini almış olursunuz.

Tahin suyla temas etmediği müddetçe çok uzun süreler bozulmadan muhafaza edilebilir. Safra taşı düşürülmesine, bronşite ve nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir. Gebelik sonrasında anne sütünün artırılmasına yardımcı olur, Çocukların beyin ve zeka gelişimine olumlu katkı sağlar ve içeriğindeki bazı maddeler nedeniyle kemik gelişimine de fayda sağlar.

Tahin nasıl tüketilmelidir?


Tahinin tadı pek çok kişiye göre çok hoş sayılmayabilir. Tahin ile pekmez birbirine çok yakışan iki besin maddesidir. Pekmezle karıştırarak tüketildiğinde hem lezzetlenir hem vücuda daha fazla enerji sağlar. Özellikle kış aylarında vücudun üşümesini engellemek, vitamin, mineral ve protein dengesini sağlamak isteyenler bu mucizevi karışımı bolca tüketmelidirler. Tahini sade olarak tüketmek mide rahatsızlıklarına karşı korunmanızı sağlar. Kolesterol içermeyen oldukça sağlıklı bir besin olan tahin besinlerin çabucak kana karışmasını engelleyerek uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tahini tek başına tüketmekten hoşlanmıyorsanız bol yeşillikli bir salata içine sos olarak kullanabilirsiniz. Humus yaparak tükettiğinizde doğal bir antidepresan özelliği gösterir. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section