Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Patlamayan araba lastiği : Michelin Uptis

Otomobillerde sürüş güvenliği ve konforunun an önemli parçalarından biri de şüphesiz lastiklerdir. Otomobilimizin yer ile temasını sağlayan lastiklerin sürücü ve yolculara yaşatacağı endişeler içinde en büyük payı lastik patlaması alır. Yıllarca düşünülen ancak yakın zamanda hayatımıza dahil olan patlamayan lastik kavramı "Michelin Uptis" ile artık hayal olmaktan bir adım öteye geçti.



Michelin Uptis hem güvenli hem ekonomik

Fransız lastik üreticisi Michelin tarafından geliştirilen havasız ve patlama ihtimali olmayan lastikler yüksek malzeme kalitesiyle üretilmiş ileri teknoloji bir üründür. Havasız mobilite teknolojisinde devrim sayılabilecek bu ürün, basınç kontrolü ihtiyacını ortadan kaldırarak her türlü binek araçta kullanılabilir. Özellikle yüksek hızlarda meydana gelen lastik patlamalarının hayati ve mali büyük riskler oluşturduğu göz önünde bulundurulursa böyle bir teknolojinin büyük bir yenilik olduğu kolayca anlaşılır.


Michelin Uptis, sürdürülebilir çevre açısından önemli bir misyona sahip

Bu sistem kullanılarak dünya genelinde giderilemeyen lastik basınç kayıpları ve sürücülerin lastiklerine uygun olmayan basınç değerlerini uygulamaları sonucu her yıl erkenden hurdaya ayrılan 200 milyon lastiğin doğaya verdiği zararın ciddi bir kısmı engellenebilir. Öyle ki her yıl 200 tane Eiffel Kulesi'nin ağırlığına eşit lastik sırf bu nedenlerden dolayı erkenden hurdaya çıkmaktadır.


Michelin Uptis, şirket filoları için büyük avantajlar sağlar

Araç filosu olan şirketlerin ya da araç kiralama şirketlerinin önemli masraf kalemlerinden biri de araçların lastikleridir. Dirençli yapısı sayesinde uzun ömürlü olan Uptis, patlamadığı için lastik değişimi ve lastik tamiri masraflarının da önüne geçiyor.

Michelin Uptis araçlarımıza ne zaman takılacak?

General Motors ile 2020 yılında geliştirme ortağı olan Michelin, bu lastikleri 2024 yılı ortalarında satışa sunmayı planlıyor. Önceliğin binek araçlara verileceği bu lastik teknolojisinin ağır tonajlı araçlar için de uygulanmasına yönelik çalışmalar büyük bir hızla yürütülüyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section