Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Güneş enerjili karavan Stella Vita ile karbon yakıtlar tarih olacak


Günümüzün araç üreticilerinin önümüzdeki yıllar içerisinde karbon bazlı yakıt tüketen araçlar yerine elektrikli araç üretimine yöneldiklerini biliyoruz. Hollandalı bir grup öğrenci ise bu hedefi bir adım öteye taşıyarak hem aracın hareketini hem de karavandaki tüm enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak konsepte sahip bir araç tasarlamayı başardılar.


Stella Vita tüm enerjisini güneş enerjisinden karşılıyor

Dünyanın güneş enerjisiyle hareket eden ve karavanda yaşayan insanların tüm yaşamsal enerji ihtiyacını güneşten elde edebilen ilk karavanı olma özelliğini taşıyan Stella Vita, çatısındaki güneş panellerini kullanarak Avrupa turuna çıkmaya hazırlanıyor. Dünyanın her yerinde elektrikli şarj istasyonlarının sayısı arta dursun bu mükemmel araç bu istasyonlardan bağımsız şekilde bir seyahat ve barınma imkanı sunuyor. 


Bu kompakt karavan oldukça hafif malzemelerden üretildi ve minimalist tasarımı sayesinde hem uzun menzil sürüşe sahip hem de konforlu bir yaşam için gerekli olan tüm enerji ihtiyacına cevap verebiliyor. Bu araç ile güneşli bir günde 730 km kesintisiz olarak seyahat edebilirsiniz.


Araç, kamp alanlarında park edildiğinde tavanı yukarıya doğru kaydırılabiliyor ve bu hacim genişlemesi sayesinde yemek pişirmek, uyumak veya çalışmak için oldukça konforlu bir yaşam alanı elde edilebiliyor. Ayrıca tavan yukarı kaldırıldığında enerji toplama yüzeyini iki katına çıkaran 17,5 metrekarelik ek güneş panelleri de devreye girmiş oluyor. Böylece hem kamp esnasında kullanmak hem de hareket için hızlı bir şekilde enerji depolanması mümkün oluyor.


Stella Vita nasıl geliştirildi?

Hollandalı bir grup üniversite öğrencisi tarafından konsept olarak geliştirilen bu araç bu zamana kadar üretilen karavanlara göre çok sıra dışı özelliklere sahip olarak ortaya çıktı. Üretilen bu mobil evde duş, elektrikli ocaklı mutfak, uyku alanı ve yaşam kabini bulunmaktadır. Araç üzerinde son geliştirmeler için çalışmalar halen devam ediyor ve tasarımcı gençler bu karavanın çok kısa bir sürede yollarda olmasını planlıyorlar.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section