Tiny House nedir?

Tiny House ne demektir?


Yaşamın her alanında minimalizm akımının etkisi hissedilmeye başlandı. Daha az enerji gerektiren meslekler, daha küçük arabalar, daha az konuşma ve daha az insanla tanışmak gibi yaşamımızın pek çok alanında minimalist davranmaya çalışıyoruz. İşte "Tiny House" kavramı da minimalist düşüncenin etkisiyle ortaya çıkmış daha küçük evlerde yaşama tarzını ifade eden bir kavram.

Tiny House kavramı nasıl ortaya çıktı?


Daha küçük evlerde daha az masrafla ve doğaya daha az zarar verecek şekilde yaşama tarzı olarak tanımlanabilecek olan "Tiny House" kavramı, 2007 yılında Sarah Susanka tarafından çıkarılan "The not so big house" (O kadar büyük olmayan ev) kitabı ile popüler hale gelmeye başladı. 

Tiny House nasıl bir yaşam tarzıdır?


İnsanları yüzlerce metrekarelik gösterişli evlerinden ayrılarak 10 ila 30 metrekarelik daracık evlerde yaşamaya iten pek çok neden bulunabilir. Dünya genelinde ilgi gören küçük ve daha kullanışlı evlerde yaşama isteği bu alanda evlerin de çeşitlenmesini sağladı. Bu tür evler mutfağı, yatak alanı, banyosu ve verandasıyla hem tekerlekli hem de sabit olarak üretilebiliyor. Ülkemizde de tercih edilmeye başlayan bu evler en çok ABD'de ilgi görüyor.

Alternatif yaşam tarzı isteyenler veya yaşam tarzını değiştirmek isteyenler kendi zevklerine uygun olarak imarlı ya da imarsız arsa, bahçe gibi alanlara bu evlerden kurabiliyorlar. Özellikle depremlerin sıkça yaşandığı ülkelerde betonarme evlere alternatif olarak tercih edilebilir.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar