Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Uçan mega yat İtalya'da tanıtıldı

Geçmişte bilim kurgu olarak hayallerimizi süsleyen ne varsa, gelişen teknoloji sayesinde günü geldiğinde gerçeğe dönüşüyor ve bir süre sonra da sıradan şeyler haline geliyor. İtalya'da bir tasarım şirketi tarafından konsept olarak tanıtılan 150 metrelik yat hem deniz, hem uçak keyfini yaşamanızı sağlayacak.

Uçan yatın tasarım özellikleri

İtalya'da bulunan Lazzarini adlı tasarım stüdyosu tarafından tanıtımı yapılan "Air Yacht" adlı konsept, hafif ve dayanıklı olması için karbon fiber malzemeden üretildi. Uçan mega yat, 150 metre uzunluğundaki iki hava gemisinin arasındaki 80 metre uzunluğa sahip ana gövdeden oluşuyor. Bu ana gövde, hava gemilerine 4 adet köprüyle bağlanıyor.  Tasarlanan bu aracın hem okyanuslara yelken açmak hem de havada hızla süzülmek üzere tasarlandığı açıklandı.

Uçan yatın teknik özellikleri ve fiyatı

Roma merkezli tasarım şirketi Lazzarini tarafından fotoğrafları paylaşılan konsept aracın enerjisini güneşten alan dört adet elektrikli pervanesi bulunuyor. Aracın, 150 metrelik içi helyum dolu iki hava gemisi sayesinde hem denizlerde yüzebilecek hem de havada uçabilecek özelliğe sahip olduğu açıklandı. 

Uzunluğu 150 metre ve genişliği 80 metre olan aracın orta kısımdaki yaşam bölmesi ise 80 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip olacak. Ultra zenginlerin ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan bu yatın ikiz hava gemilerinin içinde 400 bin metreküp helyum gazı bulunacak. Araç tüm enerjisini üzerine monte edilen ultra hafif güneş panellerinden sağlayacak. Elektrikli 8 adet motor, aracın dört köşesine yerleştirilen pervaneye güç aktaracak. Uçan yat, üstün tasarım ve teknik özellikleri sayesinde enerjisini kaybetmeden saatte 110 km hızla 2 gün boyunca uçuş yapabilecek. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu taşıt toplu taşıma ya da turistik gezi amaçlı olarak tasarlanmadı. Bu araç özel bir mülk için bir kaç yüz milyon doları gözden çıkarabilecek ultra zenginler için tasarlandı.

Uçan yat lüks yaşam alanı sunacak

Araç tasarımcılarına göre bu lüks deniz/hava taşıtının içinde yüzme havuzu, çok geniş bir salon, oturma odası, beş adet özel suit oda ve jakuzi bulunacak. Zenginlerin hem havada hem de denizde keyifli vakit geçirebilecekleri bu ortamda kara ile bağlantılarını da kesmemeleri için bir adet helikopter pistinin de bulunacağı açıklandı.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section