Güçlü ve başarılı insanlarda bulunan özellikler


İnsanlar yaşadıkları süre içerisinde kendileri ve sevdikleri için belirledikleri hedeflere ulaşabilmek amacıyla yoğun bir çaba gösterirler. Bu çalışma ve emek verme süreci içerisinde bazen aklımıza bile gelmeyen zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Bu zorluklarla başa çıkabilmek için psikolojik olarak esnek ve güçlü olmamız gerekir.

Güçlü insan hata yapmaktan ve tekrar denemekten korkmaz


Güçlü insan olabilmenin ilk aşaması hata yapılmasına rağmen tekrar denemekten korkmamaktır. İnsanın hata yaptıktan sonra içine girdiği dar alandan çıkabilmesi için mücadeleyi tekrar denemesi gerekir. Bir işte ilk denemede başarılı olan insan çok nadirdir. Başarılı işlerin arkasında çok sayıda başarısız girişimler bulunur. Güçlü insanlar başarısızlıklarına rağmen dış etkenlerden minimum düzeyde etkilenerek tekrar denemeyi göze alan insanlardır. Gelişmenin, güçlü olmanın ve ilerlemenin en önemli yollarından birincisi hataya rağmen denemeye devam etmektir.

Güçlü insanların diğer insanlarla ilişkileri iyidir


Yaptığınız işlerde ne kadar başarılı şeyler ortaya koyarsanız koyun, toplum içinde birlikte vakit geçirdiğiniz insanlarla ilişkileriniz sağlıklı olmadığı müddetçe kalıcı olarak güçlü ve başarılı olabilmeniz mümkün değildir. İnsanlar başarılı işler arasında tercih yaparken iyi anlaştıkları ve sevdikleri insanlara öncelik tanırlar. Eğer insanlarla ilişkileriniz iyi değilse ortaya koyacağınız iş ne kadar başarılı olursa olsun yeterince fark edilmeyebilir. Yapmış olduğunuz güzel şeyi hak ettiği şekilde pazarlayamazsanız yeterince başarılı olmuş sayılmazsınız. İnsanlarla ilişkiniz ne kadar çok "sempatik kanaldan" ilerlerse başarılı ve güçlü olma ihtimaliniz de o derece yüksek olur.

Güçlü insanlar kaygılanmaktan uzak kalırlar


Uzmanlara göre çağımızdaki en büyük psikolojik problemlerden biri de kaygıdır. Günümüz insanının yaptığı işler eskilere nazaran çok fazla stres ve risk barındırıyor. İnsanlar sonuçlarını kısa sürede alabilecekleri işlerle uğraştıkça stres seviyesi yükseliyor ve yakın geleceğe dair çok fazla kaygılanmaya başlıyorlar. Günlük yaşamda güçlü ve başarılı olmuş insanların hayatları incelenirse para kazandıkları işlerinin dışında zaman ayırabilecekleri ve kaygılanmayacağı uğraşlar edinerek kafalarını dağıttıkları görülür. Bunlar çiçek bakımı, halı saha maçı, resim yapmak ve müzik gibi hobi amaçlı faaliyetler olabilir.

Güçlü insanlar gerektiğinde hayallerinden vazgeçerler


Bir hayaliniz var ve bunun gerçekleşebilmesi için elinizden gelen tüm gayreti gösterdiniz. Ancak yine de hayaliniz sizi yine hayal kırıklığına uğrattı. Buna ister vizyon eksikliği deyin isterseniz talihsizlik. Hayallere ulaşmak için gösterdiğiniz çabalar sonuç vermiyorsa, bir noktadan sonra bundan vazgeçerek daha gerçekçi hedefler ortaya koyup onları başarmak için çabalamalısınız. Kısacık insan ömrünü gerçekleşmeyecek hayaller peşinde koşarak harcamak ve sonunda tükenmişliği yaşamak güçlü insanların özelliği değildir. İnsan hayallerinin peşinden koşacak ve gerektiğinde onun peşini bırakacak kadar güçlü olmalıdır.

Güçlü insanlar esnek bir düşünce yapısına sahip olmalıdır


Esnek düşünme ile sıradan ve kanıksanmış düşüncelerin dışına çıkılabilir ve böylece karşılaşılan problemlerin çözümleri için çok yönlü bakış açısı ortaya konabilir. Bu da yaşamın içinde özgün fikirlerin ve farklı alternatiflerin ortaya çıkmasına imkan sağlar. Esnek düşünme sayesinde insanlar ; farklı bakış açıları geliştirebilir ve kalıplaşmış yargıların dışına çıkabilir, düşüncelerini yenileyebilirler. Çalışma koşulları farklılaştığında, yapılan işlerde kriz ortamı oluştuğunda esnek fikir yapısında olan insanlar değişen ortama adapte olur ve hızlı çözümler üretir.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar