Göz altı halka ve torbalardan kurtulmak mümkün mü?

Genellikle ilerleyen yaşa bağlı olarak göz altında oluşan halka ve torba şeklindeki yapılar yaşamsal olarak bir risk oluşturmasa da estetik olarak pek çok insanın rahatsızlık duymasına neden olmaktadır. Tıbbi olarak uygulanan bazı yöntemler bu sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.

Göz altı halka ve torbaları neden oluşur?


Orta yaş dönemlerini yaşayan ya da geride bırakan insanları kozmetik olarak rahatsız eden göz altı halka ve torbalarının oluşmasında pek çok faktör etkili olmaktadır. Yetersiz su içme, uyku düzeninin bozuk olması, teknolojik araçların ekranlarına uzun süreler bakma, alkol ve sigara tüketimi, yetersiz ve dengesiz beslenme gibi davranışlar bu estetik deformasyonun oluşmasına ya da daha belirgin hale gelmesine neden olmaktadır.

Göz altı halka ve torbaları nasıl azaltılır?

Cildimizin hızla yaşlanması ve göz altında bu halka ve torbaların oluşmasından birinci derece etkili olan alkol ve sigara tüketme alışkanlığıdır. Bu alışkanlıklardan vazgeçmenin yanında uykunun düzenli olması, dengeli ve yeterli beslenme, aktif bir günlük yaşam, bol su tüketimi oluşan bu koyu kalka ve torbaların azalmasına yardımcı olur. Göz altını kaliteli bir nemlendirici ile düzenli olarak nemlendirmek faydalı olacaktır.

Göz altına hangi uygulamalar yapılıyor?


Yukarıda saydığımız kişisel uygulamaların yanında uzman kişilerce göz altına uygulanabilecek bazı yöntemler de bulunuyor. Mezoterapi, ışık dolgusu ve gençlik aşısı uygulanarak bu torbalardan ve halkalardan tamamen kurtulabilmeniz mümkün. 

Bu yöntemler arasında uzmanların en çok tercih ettikleri yöntem mezoterapi uygulamasıdır. Mezoterapide vitamin, mineral ve aminoasit karışımından oluşan bir serum, kılcal iğnelerle göz altına enjekte ediliyor. Uzmanın belirlediği periyotlarda ve sayıda uygulama yapıldığında cildin beslenmesi, nemlenmesi ve böylece şikayetin ortadan kalkması sağlanıyor. Bu uygulama genel olarak 7-10 gün süre aralıklarında ve 4-6 seans olarak uygulanıyor. Işık dolgusu ve gençlik aşısı uygulamaları ise genel olarak cilt yaşlanmalarının ortadan kaldırılması ve cilde parlaklık kazandırması için yapılıyor olsa da, göz altı halkaları ve torbalarının azalmasına da yardımcı oluyor.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar