Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Yüksek IQ sahibi insanların 10 alışkanlık ve davranış özelliği


Gerçekte insanların zeka seviyeleri arasındaki fark çok fazla değildir. İnsanların alışkanlıkları ya da sergiledikleri sürekli olan davranışlar IQ olarak bir adım önde ya da bir adım geride kalmalarını sağlayabiliyor. Bu yazımızda IQ değeri yüksek çıkan  insanların bazı özel davranışları ya da sürdürdükleri alışkanlıkları hakkında bilgiler derlemeye çalıştık. İşte o davranışlar...

1- Kendi Kendilerine Konuşurlar : Zeka düzeyi yada IQ'su yüksek insanların kendi kendilerine konuşmalarının nedeni fikirlerine karşı sürekli teyit almak istemeleri veya fikirleri hakkında görüş alışverişi yapabilecekleri zeki insanlara ihtiyaç duymalarıdır. Tek başlarına iken bir iş üzerinde yoğunlaştıklarında sürekli mırıldanırlar ve kendi kendilerine soru sorarlar, gözlüğü çıkartıp hemen geri takarlar ve sürekli not alırlar. Kendi kendinize konuştuğunuzu farkettiğiniz anlar oluyorsa korkmayın çünkü çok zekisiniz.

2- Komiktirler : Bu insanlar başkalarını güldürebilecek yüksek mizah zekasına sahiptirler. Bunu fıkra anlatarak değil, herkesin anlayamayacağı ilginç ve ince zeka gerektiren espriler yapabilirler. Bu tür insanlar kültür seviyesi düşük çevrelerde bu tür esprilerle garip karşılanabilir hatta eleştirilebilirler.

3- Gözlem ve Analiz Yapmayı Çok İyi Bilirler : Zeki insanlar gördükleri bir resimde, yaşanılan bir olayda veya karşılaşılan bir kriz durumunda gözlem ve analizi sağlıklı olarak yaparlar. Analiz ve gözlem için donanımlı bir yapıları vardır ve hem olay esnasında hem de olayın sonuç kısmında objektif kalabilmeyi başarırlar. Yaptıkları işlerin hepsinde mutlaka bir şeyler elde eder ya da yeni bir şeyler öğrenirler.  Sosyal medyayı asla umursamazlar.


4- Geçmişten Ders Çıkarırlar : Bu insanların geçmişte yaşadıklarına dair çok fazla "keşke" leri yoktur. Çünkü yaptıkları her işte hem o an için hem de gelecekte kullanabilecekleri veri toplarlar. Geçmişte yapılmış hataları tekrarlamamak üzere geniş bir bilgi birikimine sahiptirler ve bu bilgileri en verimli biçimde kullanırlar.

5- Açık Fikirlidirler : Birileri gelip bir şeyler söylediklerinde dinlemeye değer bir şey varsa onları mutlaka dinlerler. Anlık olarak etkilenip hemen gaza gelmezler. Dinlediklerini iyi bir süzgeçten geçirme konusunda çok başarılıdırlar. Birisinin kendisine kötü bir şey satmaya kalktığını çabuk hisseder ve onu almazlar. Karşısındakinin söylediklerinde doğruluk payı olup olmadığı konusunda çok hassastırlar.


6- Negatifliğe Tahammülleri Yoktur : Bir olay yaşanmadan önce olabilecek ihtimalleri düşünürler. Her negatif durum için bir kötü durum senaryosuna sahiptirler. Hatta senaryo sayısını B, C, D planları şeklinde çeşitlendirirler. Dedikodu, nefret, olumsuz düşünceler gibi daha az zeki insanların uğraş alanlarına dahil olmazlar.

7- İnatçı Değil Kararlıdırlar : Bu insanlar asla aptalca inat etmezler. Karşılarındakini dinlememezlik etmezler, trip atmazlar, yaşanan olumsuzluklardan dolayı küsmek ve kendilerini iletişime kapatmak gibi bir özellikleri yoktur. Bu tür şeyler zeki insanlar için bataklığa saplanarak vakit kaybetmek anlamına gelir. 

8- Karmaşadan İzole Olmayı Bilirler : Kendilerine vakit kaybettirecek, canını sıkabilecek kişi ve olaylardan uzaklaşmak için genellikle  müzik dinleyerek kendilerini izole tutmayı başarırlar. Kendileri için oluşturdukları dünyalarında sakin ve zihin olarak sağlıklı kalmayı başarırlar. Böyle zamanlarda genellikle enstrümantal müziği tercih ederler. Bu insanlar çok kitap okumazlar ancak çok kitap araştırırlar.

9- Son Karar Aşamasında Endişeli Olurlar : Yaptıkları işlerde çok detaycıdırlar ve çok emek harcarlar. İşin son aşamasında karar düğmesine basılacağı zaman biraz endişeye sahiptirler. Bu gerginlikte bu tür endişeleri maruz görmek gerekir. Karar aşamasında kimseden bir şey talep etmezler endişelerini kendi iç dünyalarında yaşarlar.


10- Yalnız Kalmayı Severler : Zeka düzeyi yüksek insanlar genellikle tek kişilik toplantı yaparlar. Nadir olarak bilgi alıp-vermek için diğer insanlarla bir araya gelme eğilimindedirler. Dışarıdaki insanlar bu yalnızlığı bazen "deliliğe kadar" yanlış yorumluyor olsalar da zeki insanlar yine bunlara kulak asmazlar ve tek başına yönettikleri dünyalarında mutlu olarak yaşamaya devam ederler.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section