Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Honda hedef büyüttü : 2050 yılından itibaren kazalarda sıfır ölüm


Araç ve sürüş güvenliği teknolojilerine ciddi yatırımlar yapan Japon otomotiv devi Honda, kendi ürettiği araçlarda meydana gelen kazalarda ölüm sayısını 2050 yılına kadar sıfıra indirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Honda Türkiye tarafından yapılan açıklamada markanın kendi güvenlik teknolojilerinin yanında yapay zeka ve iletişim teknolojilerinin en üst düzeyde kullanılarak trafikteki tüm paydaşların trafik risklerine karşı en üst düzeyde korunmasının amaçlandığı duyuruldu.

Yakın zamanda Japonya'nın en önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Softbank'la yaya ve araç çarpışmalarının azaltılmasını hedefleyen bir anlaşma imzalayan Honda, bu projesinde 5G mobil iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanacak. Honda, araç ve yaya çarpışmasına yönelik geliştirilen bu projenin arkasından şimdi de 2050 yılı için güvenlik hedefini açıkladı.

Honda'nın 2050 yılına kadar kendi üretimi olan araçların karıştığı trafik kazalarında hiç ölüm olayının yaşanmamasını hedeflediğini açıkladığı prömiyerde şirketin ön hedefinin ise 2030 yılına kadar Honda markalı araçların karıştığı kazalarda ölüm oranını yarı yarıya azaltmak olduğu duyuruldu.


Hedefe ulaşmada iki tür teknoloji kullanılacak

2050 hedefine ulaşmak için şirketin kullanacağı ilk teknoloji "Akıllı Sürücü Destekli Teknoloji" olarak adlandırılıyor. Honda şirketi otonom sürüş konusunda oldukça deneyimli. Şirketin bu teknoloji alt yapısını daha da geliştirerek sürücülerin yapay zeka teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanmaları hedefleniyor. Daha önce seviye 3 otonom sürüş sistemine sahip olan Legend modelini Japonya'da satışa sunan şirket, daha gelişmiş özelliklere sahip olacak Sensing modeliyle ilgili üretim onayını da Kasım 2020'de almıştı. Sensing modeli 2030 yılına kadar dünya pazarlarında ve tüm versiyonlarıyla satışa sunulmuş olacak.

2050 yılı hedefi için kullanılacak olan ikinci teknoloji ise "Güvenli Ağ Teknolojisi" olarak adlandırılıyor. Dünyada yaygınlaşan 5G teknolojisinin kullanılmasındaki amacın hem yayaların hem de araçların trafik içindeki risklerinin telekomünikasyon yoluyla hesaplanması ve kaza olmadan önce bu risklerden kaçınmak olduğu açıklandı. 

Ayrıca motosiklet algılama işlevinin uygulamasını genişletmek ve ADAS'ın (gelişmiş sürücü destek sistemi) işlevlerini daha da geliştirmek için çalışmalarına devam ettiğini de duyuran Honda, motosiklet güvenlik teknolojilerinin yaygınlaştırılmasında ve güvenlik eğitimi teknolojilerinin (Honda Safety EdTech) sunulmasında da çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section