Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Her yıkamada kıyafetler biraz daha solmasın

Televizyonda yayınlanan yumuşatıcı ve deterjan reklamlarında genellikle çamaşırlarınızın renklerinin canlı kalması ve güzel kokmaları üzerine vurgu yapılır. Oysa her yıkama sonrasında kıyafetleriniz ilk günkü canlılıklarını biraz daha kaybeder. Bu problem için uygulayabileceğiniz bir kaç taktik yönteme sahipsiniz aslında. Çamaşırlarınızın daha uzun süreli canlı renklerini koruyabilmek için yapmanız gerekenler...


Kullanılmamış yeni kıyafetlerinizi ön işlemden geçirin

Yeni almış olduğunuz bir kıyafetinizin canlı renklerini uzun süre korumasını istiyorsanız ufak bir ön işlem uygulamanız gerekir. Kıyafetinizi bir kap içine koyarak üzerine soğuk su ekleyin. Soğuk suyla tamamen ıslandıktan sonra üzerine bol miktarda tuz ekleyin. 3-4 saat boyunca tuzlu su içinde bekletin. Eklediğiniz tuz, kıyafetlerinizde kullanılan boyaların kıyafete sabitlenmesini sağlar. Bekleme süresinin sonunda yeni kıyafetinizi üreticinin önerdiği uygun sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi mümkün olan en düşük sıcaklıkta yıkayın

Kıyafetleri önerilen sıcaklık derecesinde değil de yüksek sıcaklıklarda yıkamak kıyafetin yapısal direncini kırar ve renklerinin çok çabuk solmasına neden olur. Özellikle çok canlı renklere sahip kıyafetlerin 30 derecenin üstündeki sıcaklıklara maruz kalması bir kaç yıkamanın ardından renklerinin hızla solmasına neden olur.

Açık renklileri ve koyu renklileri ayrı olarak yıkayın

Bu tür kıyafetleri bir arada yıkamak hem renklerinin çabuk solmasına hem de renklerin birbirlerine karışmasına neden olacaktır. Bunların bir arada yıkanmaması gerektiğini pek çok kişi bilir ancak acemiler için bir kez de biz hatırlatalım istedik.


Yıkama talimatlarına mutlaka uyun

Kıyafetler üzerinde yer alan üretici etiketinde yıkama biçimi ve yıkama sıcaklık aralığı mutlaka belirtilir. Etiketlerdeki talimatlara uygun yıkama yapmak kıyafetlerinizin renklerinin uzun süre canlı kalmasını sağlayacaktır. 

Kaliteli deterjan ve yumuşatıcı kullanın

Kıyafetlerin ilk günkü canlı renklerini korumalarını sağlamak için en önemli faktör bu olsa gerek. Kaliteli olmayan temizlik ürünlerinin kullanılması renklerin canlılığını kısa sürede kaybetmelerine neden olabilir. 

Çamaşır yıkarken tuz ve karabiber kullanın

Çamaşır yıkanırken makinenin deterjan gözüne bir miktar tuz ekleyin ya da koyu renkli kıyafetlerin üzerine yıkanmadan önce bir çay kaşığı karabiber ekleyerek makinaya atın. Her ili yöntem de renkleri uzun süre kaybetmemenizde sizlere yardımcı olacaktır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section