Hallstatt - dünyanın en çok ziyaret edilen köyü


Hayalinizde bir köy düşünün ve bunu resme dökün deseler çizilen güzel köylerin pek çoğunun özelliğini barındıran, gördüğünüzde gerçek olduğuna inanamayacağınız güzelliklere sahip bir köyü tanıtmaya çalışacağız sizlere.


Avusturya'da bulunan ve UNESCO tarafından "Dünya Mirası Listesi" içinde yer bulmuş bu harika köyün adı Hallstatt. Özellikle yaz aylarında bu küçük köy yoğun talep görüyor hem ülkenin hem de dünyanın her bölgesinden binlerce kişi bu köyün güzelliklerini yaşamak üzere bu büyülü bölgeye geliyor. Yüksek dağların dik yamaçları arasında oluşmuş bir gölün kenarında bulunan bu köy özellikle Asya kökenli turistler tarafından rağbet görüyor. 


Mozart'ın şehri olan Salzburg'a oldukça yakın olan Hallstatt'ın belirlenebilmiş en eski tarihi 7 bin sene öncesine dayanıyor. Dünyanın en eski tuz madenine de ev sahipliği yapan bu köyde yaklaşık bin kişi yaşıyor. 

Hallstatt öylesine masalımsı bir görünüme sahip ki dünyada en çok fotoğrafı çekilen yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Burası doğası, evleri ve insanlarıyla adeta fotoğraf çekimi için özel tasarlanmış bir yer görünümüne sahip. Burada dolaşırken telefonunuzu ya da kameranızı elinizden bırakmanız hiç mümkün değil.

Köyün büyüleyici hali Çinlilerin o kadar dikkatini çekmiş olacak ki Çin'de her şeyin olduğu gibi bu köyün de birebir aynısı olan bir köy inşa edilmiş. Burayı ziyaret eden turistlerin çoğunluğunu her iki köyün benzerliğini görmek için buraya gelen Çinli turistler oluşturuyor. 


Salzburg'dan yaklaşık 1 saatlik araba yolculuğuyla bu köye ulaşabilirsiniz. Günübirlik olarak yapılacak bir ziyarette bu köyün tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Bu büyülü atmosferi biraz daha uzun süreli yaşamak isterseniz, köyde konaklayabileceğiniz küçük butik oteller ve ev pansiyonları da yeterli sayıda mevcut. 


Hallstatt'ta neler yapılır derseniz başlangıç olarak güzel sokaklarını hiç bir noktasını atlamamak şartıyla dolaşmak ve bolca fotoğraf çekmek ilk önerimiz olur. Hallstatt köyünün bir ilginç yönü de köyde bir "Kemik Evi" bulunması. Köyde vefat eden kişilerin cesetleri 15 yıl toprak altında kaldıktan sonra ailesi tarafından mezardan çıkartılarak kemik evi olarak tanınan bir yerde bu ölen kişilerin kemikleri toplu olarak sergileniyor. 

Sizler de eğer bu olağanüstü köyü ziyaret emişseniz deneyimlerinizi bizlerle yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar