Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Erciyes Dağı'nın tüm doğal güzellikleri


Günümüzden yaklaşık 30 milyon yıl önce meydana gelen volkanik patlamalarla oluşmuş 3917 metre yüksekliğe sahip, İç Anadolu Bölgesinin en yüksek zirvesi olan Erciyes Dağı, bulutları delen zirvesi, tepesinden hiç eksik olmayan karı ve insana ilahi kudreti hatırlatan azametli duruşuyla Kayseri'nin en önemli sembollerinden biridir. Kayseri'den önce şehre yaklaştıkça şehirden uzaklaşıyormuş gibi görünen Erciyes akıllara gelir. Erciyes'i anlamak için onun kaç milyon yıl önce oluştuğunu, yüksekliğini, coğrafi özelliklerini bilmek hiç bir zaman yeterli olmayacaktır. Erciyes'i anlamak için Evliya Çelebi tarafından yapılan "ricâlü'l-gayb", "erenler mekanı" gibi tanımlamaları anlamamız gerekir. 


Erciyes Dağı günümüzde dünyanın en önemli kış turizmi merkezlerinden biridir. Bu özellik hem ülkemiz hem de Kayseri için çok önemlidir. Türkiye'nin en uzun kayak pistleri ve en uzun kayak sezonu Erciyes'tedir. 2200 metredeki dağ konseptine uygun mimari tasarıma sahip Erciyes Dağı'ndaki oteller misafirlerine yaz-kış konforlu konaklama imkanı sunarlar. Tesisleri, kayak pistleri, A.Ş bünyesinde oluşturulmuş yönetim anlayışı ve hizmet kalitesiyle "ISO 9001" ve "HiQnet" yüksek kalite belgelerini almaya hak kazanmış olmasıyla Türkiye'de hizmet kalite standartlarını ve uluslararası tanınırlık belgesi alan ilk ve tek kış sporları merkezidir. Erciyes, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 ve en son olarak 2019 yılında da gezginler ve ziyaretçilerin yapmış olduğu yorumlar neticesinde konuklarının puanları ile mükemmellik ödülü almıştı. 2020 yılında ise Tripadvisor tarafından verilen 2020 Travellers Choice ödülüne layık görüldü.


Kayak pistinin yakınında 3 bin metre uzunluğunda telesiyej, 1500'er metre uzunluğunda iki teleski, 3 adet baby lift mevcuttur. Erciyes, dağcılık ve buzul tırmanışlarının yanında yaz aylarında trekking (yürüyüş) parkuru olarak ta kullanılmaktadır. Son yıllarda geleneksel hale dönüşen "Kar Taneleri" şenlikleriyle müzik, eğlence ve sporun bir araya gelmesi sağlanmıştır. Eteklerinde bulunan Hörmetçi, Sultan Sazlığı ve Soysallı mahallelerinde sürüler halinde görülen yılkı atlarıyla da ün kazanmıştır.


Erciyes Dağı aynı zamanda yoğun aktivitelerin gerçekleştiği bir merkez durumundadır. Engebeli yollarda yokuş aşağı akrobasi hareketleri yapmaya uygun tasarlanmış bisikletlerle yapılan yarışmalara (Downhill) uygun parkurlara sahiptir. Türkiye'de Downhill yarışları sadece Erciyes'te bulunan pistlerde yapılmaktadır. Uzun yol bisikletçilerinin katıldığı bisiklet günleri yarışmaları, dağ bisikleti turları, at ve ATV gezileri de adrenalin tutkunları için düzenlenen etkinliklerdendir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section