Dünyada Varlığına İnanamayacağınız 5 Olağanüstü Yer

Yaşadığımız dünyada inanılmaz manzaralara sahip birbirinden ilginç yerler bulunuyor. Bu yerlerin fotoğraflarını gördüğümüzde acaba gerçek mi sorusunu sormaktan kendimizi alamıyoruz. Gelin bu tabiat harikalarına bir göz atalım.

Beyaz Uçurum / İngiltere


Yapısındaki kireçtaşı oluşumu ile beyaz bir görünüme sahip olan "Dover'in Beyaz Falezleri", en yüksek kısmı 77 metre yüksekliğe sahip olan dik uçurumların olduğu 7 kısımlı doğal bir oluşumdur. Dünyanın en çok intihar vakalarının yaşandığı noktalardan biridir. 

Mendenhall Buz Mağarası / Alaska


Alaska buzullarında bulunan ve doğan kaymalar sonucunda ortaya çıkan bu mağara, buz mavisi rengiyle tehlikeli bir güzelliği gözler önüne sermektedir. Uzmanlara göre bu mağara içinde dolaşmayı bırakın yakınlarında bulunmak bile son derece tehlikelidir. Alaska'nın başkenti Juneau şehir merkezine uzaklığı 21 km'dir. 

Uyuni Gölü / Bolivya


Güney Amerika ülkesi Bolivya sınırları içinde bulunan Uyuni Gölü 11 bin km² alanıyla dünyanın en büyük tuz gölü olma unvanına sahiptir. Üzerinde dolaşan kişilere masmavi gökyüzüyle birleşen bir sonsuzluk aynasına bakma hissini yaşatır. 

Paine Kuleleri / Şili


Güney Amerika ülkesi Şili sınırları içinde Patagonya olarak bilinen bölgede bir milli parktır. Karlı dağların arasından gökyüzüne doğru uzanan bu heybetli doğal kuleler binlerce yıllık yeryüzü değişim olayları sonucu oluşmuşlardır. Bu dev granit kayalar dünyadaki pek çok macera tutkununun gözde mekanıdır. Sayısız gölleri, muazzam şelaleleri ve heybetli dağlarıyla bölgeyi gezenlere unutulmaz anlar yaşatır.

Rinjani Dağı / Endonezya


Güney Asya'nın depremlerle tanıdığımız ülkesi Endonezya, sislerin arkasında ihtişamlı görüntüsü ve zirvesinde mavi bir volkanik göl bulunan Rinjani Dağı'na ev sahipliği yapar. Dağın zirvesindeki bu gölün ortasında da küçük bir volkanik dağ bulunması burayı görülmesi gereken bir yer haline getirir ve ilginç kılar. Bu nefes kesici manzaraya ulaşabilmek için uzun ve zahmetli bir tırmanış yapmanız gerekiyor.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.