Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Araçlarda akıllı park sistemi nasıl çalışır?

Otomobillerde otonom sürüş teknolojileri konusunda her geçen gün yeni ilerlemeler kaydedilirken bu teknolojinin öncüsü durumunda bulunan akıllı park sistemi ise yeni nesil araçlarda hayatımıza kolaylık sunmaya çoktan başladı bile. Sürücülerin en çok zorlandıkları konuların başında gelen park yeri bulma ve bulunduğunda kolay bir şekilde park etme sorunu artık bu sistem sayesinde kolayca aşılabiliyor.

Ufak çaplı maddi hasarlı araç kazalarının % 25'i park etme sırasında yaşanmaktadır. Büyük şehirlerin yoğun araç trafiğinde park yeri bulabilecek kadar şanslı iseniz önünüzdeki ikinci engel o yere sağlam bir şekilde park edebilme olarak oraya çıkar. Yeni nesil araçlarda bulunan park asistanı size hem park yeri bulma hem de park esnasında manevra konusunda oldukça yardımcı olur.

Park asistanı nedir, ne işe yarar?

Aracınız 36 km/h hızın altına düştüğünde otomatik olarak çevreyi tarayan ve uygun bir park yeri arayan asistanınız 30 km/h hızın altına düştüğünüzde ise göstergedeki "P" sembolü ve ok işaretleriyle sizi bulunan park yeri konusunda uyarmaya başlar. Bu andan itibaren otomatik park sistemini etkinleştirmeniz ve araca sağa ya da sola park etmek istediğinizi bildirmeniz gerekir. Sistem, bildirilen tarafa göre boş park yerini üzerindeki sensörler ile tarar ve aracın girebileceği boşluğu bulduğunda sürücüye bildirir. 

Otomatik park sırasında gaz ve fren kontrolü tamamen sürücüye aittir. Sistem sadece direksiyonu kontrol ederek en az manevrada boşluğa park edilmesini sağlar. Otomatik park esnasında geri görüş kamerası otomatik olarak aktif hale gelir. Arkadaki araca kritik düzeyde yaklaşıldığında sesli olarak uyarı verilir.

Bu sistem sadece direksiyon yönlendirmesini otomatik olarak yapar. Sistemin özelliği park etme konusunda yaşanan sıkıntıları en aza indirme konusunda yardımcı olmaktır. Siz park ederken dışarıda birinin size yönlendirme yapmasına gerek yoktur. Sürücünün park sırasındaki stresini minimum düzeye indirmek için geliştirilmiş bir teknolojidir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section