Ödem atıcı ve detoks etkili içecek tarifleri

Ödem şikayetiniz varsa, uzman diyetisyenler tarafından tarifleri yapılan bu 5 içecek sizlere zindelik verecek ve vücudunuzdan ödem atmanıza yardımcı olacaktır. Hazırlanması kolay olan bu içeceklerin yapılış tariflerini sizler için araştırdık.

Ananas Detoks


Malzemeler:
1 dilim ananas
4 dal taze nane
Yarım bağ maydanoz
4 dal ıspanak ya da semiz otu
Yarım limon
1,5 litre kaliteli içme suyu
Yapılışı: Tüm malzemeleri homojen bir içecek karışımı elde edinceye kadar robottan geçirin. Buzdolabında en fazla 2 gün saklayacak şekilde tüketin.

Ananaslı yeşil çay


1 tatlı kaşığı yeşil çayla beraber 1 dilim ananası birlikte demliyoruz. Demlendikten sonra içine buz ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Sonradan limon ve ananas dilimleri de ekleyerek lezzetini ve aromasını iyice arttırıyoruz.

Çilekli ve ananaslı limonata


10 adet çilek, 1 dilim kadar ananas, 1 limonun suyu ve 1 litre kadar kaliteli içme suyunu blender yardımıyla homojen bir hale getirin. Süzerek bardaklara aldığınız limonatayı sıcak havalarda dilediğinizce tüketebilirsiniz.

Matcha latte


Matcha çayı, Japon kültüründe çok önemli yeri olan ve Japonya'da çokça yetiştirilen bir yeşil çay türüdür. Yüksek antioksidan özelliği ve düzenli tüketildiğinde LDL kolestrolü düşürmesiyle bilinir. 

Hazırlanışı: 1 çay kaşığı matcha çayı tozunu sıcak su içinde çözdürerek içine 1 tatlı kaşığı bal eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım, içinde buz bulunan 1 bardak sütün içine eklenir. Afiyet olsun.

Altın süt


Malzemeler:

1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı bal
1 su bardağı ılık süt

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri ılık sütün içine katarak homojen bir karışım elde edin. Bu karışım, baharatların metabolizma hızlandırıcı etkisiyle kilo verdirirken akşam yatmadan önce iyi bir ara öğün olabilir.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar