Güvenlik görevlisi robot işe başladı

Gelişen robot ve yapay zeka teknolojisi, gelecekte insanların yapması gereken meslekleri tek tek ele geçirmeye devam ediyor. Boston Dynamics tarafından üretilmiş ünlü robot "Spot", Hyundai otomobil üretim tesislerinde güvenlik amiri kadrosuna yerleşti. Spot isimli robot, fabrikada oluşabilecek aksi durumları tespit ederek fabrikadaki can ve mal güvenliğinin korunmasından sorumlu olacak.


A.B.D menşeili robot teknolojileri şirketi Boston Dynamics, 10 Aralık 2020 tarihinde 921 milyon dolar ödenerek Güney Koreli otomotiv devi Hyundai tarafından satın alınmıştı. Bu tarihten itibaren Hyundai bünyesinde faaliyetlerine devam eden şirketin hayvan görünümlü ünlü robotu Spot, Hyundai tesislerinde güvenlik görevlisi olarak işe başladı. 



Spot'un sahip olduğu yapay zeka yazılımı sayesinde denetim yapabilecek özelliklerinin olduğu daha önceden biliniyordu. Her türlü dış darbeye rağmen devrilmeyen ve ayakta kalmayı başarabilen bu robot, Norveç'te bulunan bir petrol platformunda gaz kaçaklarının tespiti amacıyla çalışmaya başlamıştı.


Boston Dynamics'in Hyundai bünyesine neden dahil edildiği, Hyundai'nin bu şirketi hangi amaçla kullanacağına dair detaylar hep merak ediliyordu. Satın alınan şirketin Hyundai açısından ilk yararlı uygulaması da gün yüzüne çıkmış oldu. Hyundai, bu şirket kanalıyla robotik malzemeler üretecek ancak, robotların artık Hyundai fabrikalarında üretilecek olması, Hyundai'nin, küresel bir dev haline geldiğinin bir göstergesi olacak.

Spot, güvenlik elemanı olarak ilk sınavını 24 Eylül 2021 Cuma günü verecek. Robot, aksaklık tespiti ve can güvenliği işini yapabilmesi için termal kamera ve 3D LIDAR sensörü gibi teknolojik özellikli çok sayıda ekipmanla donatıldı. İlk denetim görevini Güney Kore'de bulunan KIA tesislerinde gerçekleştirecek olan Spot'un göstereceği performans merakla bekleniyor.
Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar