Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Günde bir bardak çay içmek beyne doping etkisi yapıyor

Çin'de bulunan Peking Üniversitesi bilim insanlarınca yürütülen çayla ilgili yeni bir araştırmada, düzenli olarak günde bir bardak çay içen kişilerde bilişsel becerilerin ciddi düzeyde arttığı bulgusuna ulaşıldı. Düzenli olarak tüketilen çayın, uzun vadede problem çözme becerisini de geliştirdiği ve ilerleyen yaş dönemlerinde hafızayla ilgili sıkıntıların hafiflemesine yardımcı olduğu saptandı.

Çin'in Peking Üniversitesi'nde düzenli çay tüketiminin bilişsel becerilerin ve hafıza sağlığının gelişimi üzerindeki etkilerini inceleyen bilimsel bir araştırma yapıldı. Besin Kalitesi ve Tercihi adlı dergide yayımlanan araştırma sonuçlarına göre elde edilen bulgular, düzenli olarak çay tüketmenin beyinde doping etkisi yaptığı, sağlık için oldukça faydalı olduğu ve bilişsel becerilerde gelişimi sağladığını gösteriyor.

Düzenli çay tüketimi vücuda zindelik veriyor

Araştırma ekibinde görevli bilim insanlarından biri olan psikolog Lei Wang,ekip arkadaşlarıyla beraber yürüttükleri çalışmanın sonucunda  ''Elde ettiğimiz bulgular, özellikle zorlu görevlerle mücadele esnasında çay içmenin ruhsal performansı artırdığını ortaya koydu'' dedi. Wang, düzenli tüketimin çabuk yorulmanın önüne geçtiğini ve vücut zindeliği açısından çok önemli olduğunu da ekledi.

Çay içenlerin beyin fonksiyonları daha hızlı

100 kişi üzerinde yapılan bilimsel araştırmada, deneklerden su veya siyah çaydan birini seçerek düzenli tüketmeleri istendi. İkisi de aynı sıcaklıkta (42 santigrat derece) olan içeceklerden siyah çayı seçenlerin kelime eşleştirme ve bulmaca konusunda daha iyi performans sergiledikleri görüldü. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section