Dünyada yaşam kalitesi en yüksek şehir - Cenevre

İsviçre'nin güneybatı kesiminde yer alan Cenevre, ülkenin Zürih kentinden sonraki ikinci büyük şehridir. Fransa sınırında yer alması, dil ve kültür yapısı nedeniyle "İsviçre'nin Fransız'ı" olarak tanınır. Cenevre şehri, yaşam standartları açısından yapılan anketlerde en çok beğenilen şehirdir.


Cenevre şehri MÖ 120 yılında Romalılar tarafından kurulmuştur. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü çıkışında kurulu bulunan şehir kurulumundan çok daha öncelerinde bile insanların yaşam yeri olduğuna dair kanıtlar barındırmaktadır. Yerleşim yeri olarak 4000 yıllık bir geçmişi vardır. Büyüleyici tarih dokusu ve doğal güzellikleriyle sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyen binlerce misafire ev sahipliği yapar. Çikolataları, peynirleri, müzeleri ve benzersiz doğal güzellikleri Cenevre'yi tatil için tercih edilebilecek şehirler arasında ön sıralarda konumlandırır.


Cenevre hakkında genel bilgiler

Cenevre, çok sayıda holdingin genel merkezlerinin bulunduğu, uluslararası kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinin yer aldığı tam bir finans ve diplomasi şehridir. Uluslararası toplumla ilgili sözleşmeler genellikle bu şehirde imzalanır. Şehirde ihracatı yapılan başlıca ürünler arasında saat, hassas yapılı makine ve alet, kimyasal maddeler ve mücevher yer alır. Kentte yer alan direkt karayolu bağlantılarının çoğu Fransa iledir. Şehrin toplam nüfusu 600 bin civarındadır. Karasal step ikliminin hakim olduğu Cenevre'de kışlar çok soğuk yazlar ise ılımandır. Yıllık ortalama sıcaklık 10 derecedir.


Cenevre'nin ulaşım özellikleri

Cenevre Havalimanı şehir merkezine 5 km lik bir yürüyüş yoluyla gidilebilecek kadar yakındır. Ülkemizden direkt ya da İstanbul aktarmalı uçuşlarla Cenevre'ye yaklaşık 6 saat süren bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşım açısından dünyanın en gelişmiş şehirler arasında yer alır. Elit, zengin ve yaşam kalitesi olarak üst düzey bir şehir olan Cenevre'de ulaşım aynı ölçüde rahat ve konforludur. Şehir içinde bir yerden başka bir yere ulaşmak hiç bir zaman sıkıntı olmaz. Bu özellikleriyle Cenevre şehir merkezinde taksiye ihtiyaç durmadan özgürce dolaşabilirsiniz.

Cenevre'de ne yenir?

Cenevre tüm yönleriyle büyüleyici bir şehirdir. Bu elbette yemek kültürü için de geçerli. Peynir, balık, patates ve çikolata Cenevre mutfağında önemli yer tutar. Fransa sınırında olması nedeniyle Fransız yemek kültürü de olmasına rağmen esas ağırlığı İtalyan lezzetleri oluşturur. Cenevre, lezzetli yemekleri çok lüks ve pahalı restoranlarda yiyebileceğiniz bir şehirdir. Hayat standardı yüksek olduğu için orada yaşayan insanlar yemek fiyatlarından rahatsız olmazlar ancak turistler için gerçekten pahalı bir şehir olarak bilinir.

Cenevre'de görülmesi gereken yerler

  • St. Pierre Katedrali
  • Jet D’eau
  • Birleşmiş Milletler Binası
  • Reform Anıtı ve Reform Müzesi
  • Neuve Meydanı

Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar