Comments

Bilgigetir.com içinde arama yapın...

Dünyada Gitmenize Asla İzin Verilmeyen 5 Yer

Maddi imkanlarınız yeterli ve dünyada istediğim her noktaya ayak basabilirim diyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü imkanlarınız yeterli olsa bile gidip görmenize asla izin verilmeyecek 5 yeri sizler için derledik.

1. Vatikan Kütüphanesi

Vatikan'da bulunan bu kütüphanenin içinde yaklaşık 35.000 'den fazla adet kitap bulunuyor. Bu kitaplar, sıradan bir kütüphanede bulunan kitap türlerinden değil. Kitaplardan bazıları toplumları ve devletleri derinden sarsabilecek bilgiler içeriyor. M.Ö yazılmış el yazması kitaplar, yasaklanmış kitaplar, kutsal kitapların değiştirilmemiş nadir sayfaları ve daha nice eşi benzeri olmayan kitap orjinal halleriyle bu kütüphanede saklanmaktadır. Eğer dünyadaki en önemli akademisyenlerden biriyseniz, çok özel bir izinle kütüphanenin küçük bir kısmını gezme şansı elde edebilirsiniz. Kütüphanenin tamamını gezmeye yetkili tek kişi ise Papa'nın kendisidir.


2. Fort Knox

ABD'nin Kentucky eyaletinde bulunan bu tesis ABD ordusu tarafından sıkı şekilde korunuyor. Tesisi özel kılan özelliği ise, ülkenin hazinesine ait altın stoğunun büyük kısmının burada bulunmasıdır. Altınların yanında ülke ve ordu için önemli olan pek çok şeyin de burada depolandığı biliniyor. Bir şehir efsanesine göre de yakalanan uzaylılar bu tesis içinde saklanmaktadır. Tesis, çıkabilecek bir nükleer savaştan bile etkilenmeyecek sağlamlıkta inşa edilmiş durumda. Binanın duvarları 122 cm kalınlığında ve yüksek kalite çelikle güçlendirilmiştir. Sadece giriş kapısı bile 22 ton ağırlığa sahiptir. Tesisin etrafına güvenlik amaçlı olarak jiletli teller ve mayın tarlaları döşenmiş. Tesisin etrafındaki her nokta 24 saat esasına göre termal kameralarla izlenmektedir. Binanın giriş kapısının açılması için 10 farklı kişinin bir araya gelmesi gerekmektedir.


3. Kore Tarafsız Bölgesi

Burası, Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yer alan ve Kore Yarımadası'nı iki parçaya ayıran sınır tampon bölgesidir. 250 km uzunluğunda ve 4 km genişliğinde olan bölge, dünya üzerinde en iyi korunan sınır bölgesi olarak kabul edilir. Bu yasaklı bölge, 1953 yılında yaşanan Kore Savaşı'nın ardından Çin ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma ile kuruldu. Bölge sadece Kuzey ve Güney Kore liderlerinin özel görüşmeleri için kullanılıyor. Sıradan bir vatandaş için bu bölgeyi görmek kesinlikle imkansız. Bölge 7/24 askerlerle korunuyor ve mayın döşeli halde. Bu bölgeyi ilk görüşünüz kesinlikle son görüşünüz olacaktır.


 4. Svalbard Küresel Tohum Deposu

Dünyada gıda üretiminin tamamen sonlandığı bir anda dünya geleceğini kurtarma amacıyla yapılmış bu depo, Norveç'in Svalbard Takım Adaları'ndan birinde bulunmaktadır. Bu depoda dünyada bulunan tüm bitki ve ağaç tohumları saklanıyor. Gelecekte yaşanılacak bir tohum krizinde buradaki tohumlar kullanılacak. Bu sebeple, çok yüksek güvenlik önlemleriyle korunuyor ve yetkililer dışında kimsenin girişine izin verilmiyor. Deponun kuzey kutup noktasına uzaklığı ise sadece 1300 km'dir. Deponun inşa edildiği yerde ortalama yıllık sıcaklık -46 °C civarında ve yılın 153 gününde hiç güneş almıyor. Böyle bir yere inşa edilmesindeki öncelikli amaç, ziyaretçi trafiğini engellemek. Tesis, bir dağın 100 metre altına inşa edildiği için göktaşı çarpmalarına ve nükleer savaşa karşı üst seviyede korunaklı bir yapıya sahiptir. 


5. İngiltere Altın Kasası

Dünyanın ikinci en büyük altın kasası İngiltere Merkez Bankası'na aittir. Kasada, bir kısmı başka ülkelere ait olan 5 bin ton civarında altın bulunmaktadır. Kendi altınlarını korumakta zorluk yaşayan ülkeler altınlarını bu depoya yolluyorlar. Depodaki altınların toplam değeri ise 250 milyar doların üzerindedir. Depo öyle güvenlik önlemleriyle korunuyor ki, deponun kurulduğu 1694 yılından beri buradan 1 gram bile altın çalınamadı. Depoya sayılı bir kaç kişi dışında kimseye giriş izni verilmiyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section