Comments

Bilgigetir.com içinde arama yapın...

Backlink nedir, backlink nasıl alınır?

Backlink, web sitesi sahiplerinin kendi sitelerindeki yayınlar içerisinde başka sitelere yönlendirme sağlayan bağlantılar olarak tanımlanabilir. Backlink verilirken yayın içindeki bir anahtar kelime kullanılabileceği gibi, direkt olarak o sitenin konuyla alakalı linki de verilebilir. Sosyal medya hesaplarınızdan bir siteye verdiğiniz bağlantı da backlink olarak tanımlanabilir.

Backlink almanın faydaları nelerdir?

Başka sitelerden sizin sitenize yönlendirme yapılması, Google tarafından yaralı bir siteye sahip olduğunuz ve üst sıralarda yer almanız gerektiği şeklinde yorumlanır. SEO açısından oldukça önemli bir kavram olan backlink, site optimizasyonunuz ve içeriğiniz yeterli ise sitenizin üst sıralarda yer alması açısından % 10 gibi büyük bir katkı sağlar. İçerik ve optimizasyon açısından yetersiz olan web sitelerine verilen backlinkerin katkısı çok düşük düzeylerde kalmakta ya da hiç olmamaktadır.

Arama motorlarında rekabetin yüksek olduğu anahtar kelimelerde reklam bütçesi ayırmadan ya da ziyaretçi trafiği yüksek sitelerden backlink alınmadan üst sıralara tırmanmak neredeyse imkansızdır. 

Dofollow backlink nedir?

Goole bootları tarafından "bağlantının güvenilir olduğu" ya da "bağlantıya kefil olunduğu" şeklinde algılanan kaliteli backlink yapısıdır. Kendi sitenizden başka siteye backlink vereceğiniz zaman o sitenin kaliteli ve güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Google bootları sitemizde dolaşırken verdiğimiz linkleri de ziyaret eder. Eğer ziyaret linki "dofollow" olarak etiketlenmiş ise yönlendirilen site kendisine üst sıralarda yer bulmayı başarır. Örneğin Araç Fiyatları şeklinde sahibinden.com sitesinin vasıtalar sayfasına verdiğim bağlantının backinki, 

<a href="https://www.sahibinden.com/kategori/vasita" rel="dofollow" target="_blank" title="Araç Fiyatları">Araç Fiyatları</a> 

şeklinde olmalıdır. Bu bağlantıdaki "dofollow" etiketini gören Google bootları bizim sitemizden bağlantıyı kullanarak sahibinden.com 'a gider, onu kaliteli olarak işaretler ve üst sıralara çıkarır. Yukarıdaki bağlantı linki HTML olarak kaydedildiğinde yönlendirdiğiniz sayfanın linki yeni bir sekmede açılacaktır.

Nofollow backlink nedir?

Goole bootları tarafından "bağlantıya kefil olmadığınız" şeklinde algılanan backlinklerdir. Bir linkte "dofollow" yerine "nofollow" yazdığınızda link verilen sitenin sıralamasına katkıda bulunur. Böyle bir bağlantı verdiğiniz sayfa ile ilgili problem yaşandığında sizin kefilliğiniz olmadığı için sorumluluğunuz da olmayacaktır. Başka sitelerden alınacak backlinklerin dengeli bir dofollow-nofollow dağılımının olması da SEO açısından önemlidir. Backlink sağlayan web siteleri bu dengeyi genel olarak %70 - %30 şeklinde oluştururlar. Web sitenizin ait olduğu sektördeki diğer sitelerden backlink almak en faydalı backlink yöntemidir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section