Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

842 beygirlik hibrit Mercedes AMG tanıtıldı


Bundan bir kaç ay önce sadece yayınlanan ipucu görselleriyle tanımaya başladığımız Mercedes'in AMG GT 63 S E Performance modeli nihayet gün yüzüne çıktı. Tanıtımı yapılan araç, AMG'ler içinde en güçlü model olarak üretildi. Araç aynı zamanda hibrit özelliği olan ilk AMG.



Aracın model isminde yer alan "E" harfi, Mercedes-AMG'nin ilk şarj edilebilir hibrit modeli (PHEV) olduğunu simgeliyor. Aracın içten yanmalı 4.0 litrelik V8 motorunun yanında 6.1 kWH'lık enerji sağlayan ve şarj edilebilir bataryadan güç alan elektrik motoru da bulunuyor. Bu hibrit sistem araca 842 beygirlik güç ve 1400 N.m tork sağlıyor.



Üst düzey güç üniteleri sayesinde 0-100 km/h hızlanmasını 2.9 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayan araç 315 km/h 'lik maksimum hıza sahip. Üzerinde bulunan bataryanın ağırlığı sadece 89 kilogram. Bu bataryanın konulmasındaki amaç sadece aracın performansını artırmak. Bataryaya güvenerek gidebileceğiniz menzilin sadece 12 km olması bataryanın amacının ne olduğu hakkında fikir veriyor. Araçtaki batarya teknolojisi geliştirilirken formula ekibinden destek alındı ve beraber çalışıldı.



Aracın iç döşemelerinde ve gösterge panelinde her zaman alışık olduğumuz Mercedes kalitesi yine üst düzeyde tutulmuş. Araçta, Konfor, Spor, Spor Plus, Yarış ve Kaygan Zemin modlarının yanında Elektrik modu da kullanılabilecek. Tabi böyle yüksek performanslı bir aracın süspansiyon ve fren sisteminin de mükemmel özelliklerde olması gerekiyor. AMG Ride Control+ havalı süspansiyon sistemi ve karbon seramik frenler yer alıyor.


Satış fiyatı henüz netleşmeyen Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, 2021 yılının sonunda Avrupa ve ABD pazarında satışa sunulacak. Geçmiş yıllardaki AMG fiyat ölçekleri dikkate alındığında bu aracın Türkiye'de 6.5 milyon TL - 7.5 milyon TL arasında bir fiyatta olmasını bekleyebiliriz.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section