Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Xiaomi'den sürpriz lansman - açık kaynaklı robot köpek CyberDog


Yeni ve sürpriz ürünlerini piyasaya tanıtmasına alıştığımız teknoloji devi Xiaomi, bu sefer düzenlediği lansmanda açık kaynak kod yapısına sahip robot köpeği CyberDog'u tanıttı. 

✍Bilindiği gibi günümüzde en üretken ve en sıra dışı projelere imza atan teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, farklı ürünlerini piyasaya sürerek tüketicileri şaşırtmaya devam ediyor. 10 Ağustos 2021 günü gerçekleştirdiği lansman ile yeni robot köpeği CyberDog'un tanıtımını da gerçekleştiren şirket, bu alanda da ne kadar ileri bir seviyede olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.


Robot köpekler dünyasını yakından takip edenler bilirler ki Boston Dynamics tarafından üretilen ve 74 bin 500 dolar etikete sahip Spot robotu bir hayli ilgi görmüştü. Xiaomi tarafından tanıtılan CyberDog ile Spot arasında tasarım yönünden pek çok benzer detay bulunuyor. Farklılıklar için ise CyberDog'un özelliklerine bakmak gerekiyor.

CyberDog, açık kaynaklı olarak geliştirildi. Bu özellik, geliştiricilerin CyberDog'un mevcut özelliklerine, ilerleyen zamanda yeni özellikler kazandırabilecekleri anlamı taşıyor. Xiaomi tarafından paylaşılan teknik bilgilere göre CyberDog robotunun özelliklerini sağlayan 11 adet sensör var. Bu sensörler arasında dokunmatik sensörler, ultrasonik sensörler, kameralar ve GPS yer alıyor.


Xiaomi'nin bu sensörler hakkında verdiği bilgiler, CyberDog'un çok ilginç özellikleri taşıdığı anlamına geliyor. CyberDog bu sensörler sayesinde, sahibini takip edebiliyor ve önüne çıkan engellerin etrafından dolanabiliyor. Ayrıca CyberDog, kameraları sayesinde insan yüzlerini tanıma özelliğine sahip. Mikrofonları ise sesli komutlara tepki vermesini sağlıyor. Bu teknolojik gelişmeler aslında bildiğiniz evcil bir köpeğin özelliğine bir adım daha yaklaşmış durumda olduğumuzu gösteriyor.


Şirket yetkililerinin açıklamasına göre ilk etapta 1000 adet CyberDog satışa sunulacak. Bu satıştaki amaç, Xiaomi hayranlarının, mühendislerin ve robotik kodlama meraklılarının CyberDog'un geliştirilmeye açık olasılıklarının ortaya çıkarılması. 

1540 dolar fiyat etiketine sahip olacak CyberDog, robot köpek Spot'a göre çok ucuz bir fiyata sahip. Bu fiyat etiketi, teknoloji meraklılarını heyecanlandırmış durumda.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section